Administracions

El ple de Bellcaire reprova el mossèn acusat d'abusos

El consistori, governat en solitari per Junts per Bellcaire, demana informació al bisbat sobre els fets denunciats per una veïna del poble

Es plantegen declarar el capellà persona no grata

El ple de Bellcaire d'Empordà ha instat el bisbat a facilitar-los més informació al voltant de la denúncia presentada contra el mossèn Josep Planas Planas, que va exercir al municipi, per una veïna del poble, l'Esther. La dona ha acusat el sacerdot d'haver abusat d'ella 27 anys enrere, quan només tenia
10 anys i durant una estada en una casa de colònies. El requeriment del municipi s'ha cursat de manera formal, a través d'una moció aprovada aquesta setmana pels set edils de Junts per Bellcaire, que governen el consistori en solitari.

En funció de la resposta, es plantegen anar més lluny, tot i que d'entrada el text només explicita que la resolució, “en funció dels resultats de la investigació, seria declarar o no el mossèn persona no grata”. Ahir l'alcalde, David Font, va preferir no fer declaracions, en espera que la investigació dels fets avanci, i remetia al contingut de la declaració institucional.

Tan bon punt es va conèixer la denúncia, l'Ajuntament de Bellcaire ja va manifestar el seu suport a la veïna i a la seva família –té tres fills–. També van instar a actuar el bisbat, que ha retirat al capellà –de 81 anys i ja jubilat– l'adscripció d'alguns serveis puntuals que encara prestava a les parròquies de Celrà, Flaçà, Sant Joan de Mollet i Sant Llorenç de les Arenes. Planas va exercir a Bellcaire als anys vuitanta. Va ser traslladat poc després dels fets ara denunciats, i no havia tornat al poble per l'amenaça del pare de la noia fins l'any passat, quan tots dos van coincidir durant una representació teatral.

“Canvis” en la legislació

Més enllà de la posició del consistori, en la moció també s'acorda “manifestar la necessitat de demanar els canvis legislatius necessaris perquè aquest tipus de delictes no prescriguin i aprovar una moció que insti el govern
a adoptar determinades mesures i determinats protocols per tal d'evitar aquest tipus de delictes i protegir els menors”.

LA DATA

09.1989
Una veïna de Bellcaire
ha denunciat que el mossèn va abusar d'ella en unes colònies quan tenia 10 anys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Estudien un projecte per crear pisos amb serveis per a gent gran que faciliti l’accés al lloguer als joves

Manresa
Campdevànol

Punt d’autoreparació de bicicletes a la font del Tòtil

Campdevànol
GIRONA

Els pagesos gironins protesten per una nova baixada del preu de la llet

GIRONA
Societat

Acord per ampliar el festival Roses de Reus

Reus
FIGUERES

Restauraran la façana i els elements patrimonials del Teatre el Jardí

FIGUERES
Urbanisme

Rebategen carrers de Sarrià per denunciar la destrucció dels jardins de Can Raventós

Barcelona
societat

Barcelona vol limitar l’horari d’obertura a l’entorn del carrer Tuset

barcelona
BADALONA

Els usuaris de Can Bofí Vell, condemnats a viure de nou al carrer

BADALONA
Albanyà

Bassegoda recupera el sant Miquel vandalitzat fa més de 20 anys

Albanyà