Administracions

La participació no arregla el Golfet

El govern palafrugellenc esmerça recursos i temps per acostar la informació de projectes i mirar d'implicar els veïns en les decisions. L'alcalde esmenta els consells de barri, les sessions informatives i l'aplicació per a telèfons intel·ligents que han tret per traslladar preguntes, queixes o quedar per fer un cafè. Aviat també establirà un calendari d'atenció al públic en els equipaments ciutadans per tancar el cercle de la proximitat institucional. L'allau de queixes per les multes al semàfor fotogràfic de Llofriu i la rectificació posterior en veure que la rigorositat havia fet perdre diversos permisos de conduir demostra que la participació existeix. I el pròxim pas serà el referèndum veïnal pel canvi (o no) de noms de carrers borbònics. Però en aquest darrer cas ERC creu que en el procés hi ha “dirigisme” perquè tot resti igual.


La participació, segons com, no té efectes miraculosos. Potser una consulta entre els veïns de Calella deixaria clar que són majoria els detractors del xalet que un ucraïnès ha aconseguit situar en primera línia, dalt un dels talussos de la platja del Golfet. Però el POUM és el POUM. Les obres de la casa ja enfilen la recta final i l'alcalde sosté que s'han completat els tràmits municipals ajustats al que preveia la normativa i els drets d'edificabilitat de l'ordenació urbanística des del 1983, amb la contrapartida d'avançar un traçat del camí de ronda sense despeses per al consistori. Per ERC, en canvi, calia un màxim d'exigència per retallar l'impacte. La plataforma Salvem el Golfet, en canvi, es constituirà en associació, amb ànim de recórrer a la justícia. Fernández els encoratja a “anar als tribunals si creuen que hi ha cap error”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona