Administracions

URBANISME

Badalona aprova invertir 14,5 milions d'euros en la millora de l'espai públic

El govern tira endavant la primera partida del pressupost d'inversions gràcies a l'abstenció de l'oposició

El PIM pujarà fins als 49,3 milions

El pressupost d'inversions (PIM) de l'Ajuntament de Badalona comença a fer camí. El ple municipal d'ahir va aprovar la primera partida, de 14,5 milions. La proposta va prosperar de forma inicial amb els vots del govern local (Guanyem Badalona en Comú, ERC i ICV-EUiA) i gràcies a l'abstenció de totes les forces de l'oposició. Aquesta primera partida, a la qual s'afegiran 3,5 milions més provinents de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i de la Diputació de Barcelona, dóna forma al pla Recupera, dissenyat amb la funció principal d'invertir en la millora de l'espai públic.

A banda dels 18 milions inclosos en el pla Recupera, el pressupost d'inversions incorpora els 14 milions d'euros que aquests dies són sotmesos a un procés de participació ciutadana i que es distribuiran en funció de les prioritats fixades pels veïns de Badalona, sempre que rebin l'aval tècnic. Finalment, es completa amb 17,3 milions que de moment no tenen destí concret. El govern local no ha avançat quins projectes té al pensament. Tots els grups de l'oposició van mostrar la confiança que la part restant del pressupost d'inversions inclogui propostes recollides per aquestes formacions. Aquest debat, però, no s'afrontarà fins al mes d'octubre.

En la sessió d'ahir també es va aprovar el pla de mobilitat urbana sostenible de Badalona, un document que aborda el període 2013-2018 però que no ha vist la llum fins ara. Aquest document podria obrir amb caràcter definitiu el debat sobre el carrer Francesc Layret, una via principal que passa just davant de la plaça de la Vila i que apareix en els programes electorals de diferents formacions polítiques lligada al repte de transformar-la en una via per a vianants. El govern de Badalona ja s'ha mostrat a favor d'aquesta proposta però no ha aclarit si s'executarà dins d'aquest mandat ni quan afrontarà aquesta qüestió.

El ple de juny va ser també el de la incorporació de Francesc Duran a les files del grup municipal de Guanyem Badalona en Comú, després de la dimissió de Javi López. Duran (CUP) substituirà López (Podem) al capdavant de la regidoria d'Espais Públics.

Partida per a la socialització de llibres de text

El ple municipal va aprovar una subvenció de 300.000 euros que anirà destinada als centres escolars de primària i secundària que tinguin en marxa projectes de socialització de llibres de text i de material escolar. La regidora d'Educació, Laia Sabater, va explicar que la partida puja de 28.000 a 300.000 euros i que les escoles d'especial complexitat i d'educació especial podran obtenir més benefici que la resta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona