Administracions

Universitat

Manlleu aprova, amb algun retret, que el CERM s'incorpori a la UVic-UCC

Tots els grups municipals voten a favor de l'acord de col·laboració, menys el PSC i la CUP

Els socialistes opinen que és la Universitat la que més hi guanya

El Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis (CERM), adscrit al Museu del Ter de Manlleu, s'incorporarà a la UVic-UCC gràcies a l'acord subscrit entre l'Ajuntament i la Fundació Universitària Balmes (FUB). Així es va ratificar al ple de dimarts amb els vots favorables d'ERC, MÉS Manlleu, CiU, ICV i la regidora no adscrita M. Teresa Gallifa, l'abstenció del PSC i el vot en contra de la CUP.

El conveni inclou la cessió d'ús i aprofitament de la segona planta del Museu del Ter (on hi ha el CERM), la subrogació laboral directa de 4 treballadors adscrits al CERM cap a la FUB (a partir de l'1 de setembre) i estableix el finançament que hi aporta cada part, punt que va suscitar discrepàncies.

La regidora Marta Moreta, del PSC, va manifestar els seus dubtes sobre el balanç econòmic del Museu. Segons ella, el CERM té uns 130.000 euros de benefici anuals, mentre que les despeses de personal oscil·len entre 120.000 i 170.000 euros, i les despeses diverses estan a l'entorn dels 5.000 euros. Tenint en compte que l'Ajuntament de Manlleu haurà de pagar a la UVic-UCC 70.000 euros anuals, a més del manteniment, “la Universitat tindrà uns beneficis d'entre 60.000 i 70.000 euros; ella és la que en surt beneficiada, no pas l'Ajuntament”.

Des de la CUP, el regidor Ismael Dot va lamentar que s'hagi optat per col·laborar amb una universitat privada i considera que “l'Ajuntament farà de salvavides de la FUB perquè no es piqui els dits”. Benjamí Dòniga (CiU) va dir que l'Ajuntament té un deute elevat “i necessita arribar a acords amb altres entitats”, tot matisant les xifres d'ingressos i de despeses.

L'alcalde, Àlex Garrido, va destacar que tot el superàvit que hi hagi –“i tots els instituts de recerca de la UVic en generen”– anirà per a l'Ajuntament i va afegir-hi que “no és una aposta econòmica, sinó estratègica, de ciutat”.

LA FRASE

La Universitat tindrà uns beneficis d'entre 60.000 i 70.000 euros; qui en surt beneficiada és ella
Marta Moreta
regidora i portaveu del psc a l'ajuntament de manlleu

ERC vota a favor de la Facultat de Medicina

Torelló (en el ple de dilluns) i Manlleu han aprovat mocions de suport per a la futura Facultat de Medicina de la UVic-UCC, tal com va fer Vic el mes passat. A Torelló va prosperar amb les abstencions d'ERC i el PSC i el vot en contra de la CUP-Som Poble. A Manlleu, la moció va tenir l'aprovació de tots els grups (incloent-hi ERC, que a Vic es va abstenir, molt crítica amb el model de la UVic-UCC), l'abstenció del PSC i el vot negatiu de la CUP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona