Administracions

Municipal

Badalona consulta si ha de repetir una prova polèmica

L'alcaldessa té a les seves mans dos informes contradictoris sobre l'accés d'agents a la Guàrdia Urbana en l'època d'Albiol

Sabater eleva el cas a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat

És sens dubte un dels grans maldecaps que l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater (Guanyem Badalona en Comú), ha heretat del seu antecessor en el càrrec, el popular Xavier García Albiol. Durant l'etapa del batlle del PP, l'anterior mandat, l'Ajuntament va convocar unes proves d'accés per incorporar dotze agents a la Guàrdia Urbana. En concret, es van realitzar l'1 de setembre del 2014.

El resultat va ser, si més no, estrany. Sis dels candidats que es van aconseguir les places van treure una puntuació excel·lent (entre 17 i 19 punts sobre 20), molt per sobre de la resta. Entre les seves notes i les dels altres aspirants hi havia un abisme. Curiosament, d'aquests sis cinc tenien vincles amb dos escortes de García Albiol o amb agents que ja formaven part del cos.

Alguns dels aspirants suspesos van denunciar el cas. Ara fa un any, la fiscal de Barcelona el va arxivar, tot i haver-hi detectat elements sospitosos, perquè va entendre que no es podia demostrar que el grup que va obtenir les notes més elevades havia accedit abans a informació sobre l'examen. El síndic de greuges, Rafael Ribó, no va estar d'acord amb el rumb de l'afer i va recomanar a l'Ajuntament de Badalona que declarés d'ofici la nul·litat de la selecció. El síndic, que igual que la fiscal havia rebut la queixa d'un grup de denunciants, es basava en què el tribunal qualificador no va aprovar les preguntes, que havien estat redactades únicament pel seu president.

Davant d'aquest trencaclosques, Dolors Sabater va optar per encarregar dos informes interns sobre el cas, un al departament de Recursos Humans i un altre als serveis jurídics del consistori. Els dos documents encara dificulten més la presa d'una decisió sobre la sortida que s'ha de donar als agents seleccionats, ja que són absolutament contradictoris. Recursos Humans va emetre a finals d'any un informe en què es considera que no hi ha causa per la nul·litat del procediment. En canvi, els serveis jurídics tenen una opinió diametralment oposada i interpreten, en un informe molt recent, que les proves de selecció són molt qüestionables. Per aquest motiu proposen l'obertura d'un procediment de nul·litat i recomanen traslladar a la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat l'adopció de la mesura definitiva.

I això és precisament el que farà l'alcaldessa de Badalona abans de prendre una de les dues decisions possibles: o bé acceptar que el procés va ser correcte i els dotze agents mantindrien la plaça, o bé invalidar les proves i repetir-les, una decisió que obligaria els dotze policies locals a sotmetre's de nou a un procés de selecció.

Dolors Sabater va informar ahir tant als dotze agents afectats com als diferents grups de l'oposició de la situació en què es troba el procediment i de la seva voluntat d'elevar el cas a aquesta comissió de la Generalitat. Un cop es conegui l'opinió d'aquest òrgan, Sabater prendrà la decisió definitiva, que respectarà l'opinió emesa, tot i que no té l'obligació de fer-ho.

La nacionalitat de Cate Blanchett

Quin percentatge d'atur juvenil hi ha a Europa, segons una informació que va publicar l'edició digital d'El País el mes de març passat?; quins països travessa el desert del Gobi?; quina és la forma política del Japó?, de quina nacionalitat és Cate Blanchett?...

Aquestes són només algunes de les preguntes que els aspirants a policies locals van haver de respondre. La dificultat és més que evident però el PP, al seu dia, no va trobar gens estrany que alguns examinats responguessin bé la majoria de les qüestions. Els populars van defensar que la vocació dels que tenien familiars al cos també era un factor determinant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona