Administracions

El casal L'Obrador de Torroella planta cara a l'autoritat

Avui es preveu que, per ordre judicial, es desallotgi l'edifici ocupat

Crida a la mobilització per evitar-ho

El casal L'Obrador de Torroella de Montgrí és a punt de ser desallotjat, després que avui al matí, a dos quarts de deu, es preveu que es doni compliment a l'ordre judicial. L'edifici, situat al carrer Sant Agustí, és actualment propietat d'Alisada, empresa vinculada al Banc Popular.

Els impulsors de l'ocupació –ells parlen d'“edifici alliberat”– volen plantar cara a la comitiva judicial i es concentraran per evitar que es tiri endavant el desallotjament. El col·lectiu té clar que l'acció és una manifestació més de les polítiques especulatives.

El treball del casal L'Obrador, des que va obrir les seves portes, ara fa uns tres mesos, ha estat intens. S'hi han dut a terme xerrades, tallers infantils, un taller de petanca amb la col·laboració del Club Petanca Montgrí, un de xarop de pinya de pi i cava de saüc, dinars populars i una xerrada feminista amb el col·lectiu Malapècora de Girona, entre altres activitats.

Presentació d'El Buit

Precisament, i coincidint amb el desallotjament, avui a la tarda s'ha previst a L'Obrador la lectura del manifest del col·lectiu El Buit, amb accions i intervencions artístiques, escultura i poesia. Tot i que es faran actes en altres espais, com ara a La Sala o al Museu de la Mediterrània, els impulsors ja han avançat que es mantindran, en el cas que es porti a terme el desallotjament, al voltant de l'obrador com a mostra de suport. El Buit aplega un col·lectiu heterogeni d'artistes i persones relacionades amb l'art i la creació contemporània, que, després d'un període de reflexió conjunta, va prendre la decisió d'organitzar-se com a grup per tal d'intervenir col·lectivament en la vida artística i cultural de Torroella. En aquest sentit, la sintonia entre l'esperit d'El Buit i L'Obrador és absoluta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona