Administracions

Municipal

Vilassar de Mar sanciona l'empresa de neteja perquè acumula multes de trànsit

L'Ajuntament en va rebre tres per excés de velocitat d'un camió d'Urbaser quan circulava per Barcelona i amonesta la firma amb prop de 28.000 euros

L'Ajuntament de Vilassar de Mar no ha tingut més remei que sancionar amb prop de 28.000 euros l'empresa Urbaser, que s'encarrega de la gestió de la neteja de la via pública i recollida de residus municipals, per infracció greu. I és que el consistori va rebre tres multes per excés de velocitat d'un dels camions de recollida d'escombraries amb els quals treballa la firma mentre circulava de matinada per Barcelona, concretament a la plaça de les Glòries.

Segons el regidor de Medi Ambient de Vilassar de Mar, Joan Roca(GxV), ja fa mesos que es van rebre aquestes multes, l'import de les quals és d'uns 300 euros cadascuna, infraccions que s'haurien fet en el darrer trimestre de l'any passat. Roca també va explicar que el punt just on es van fer aquestes infraccions de trànsit seria a la Gran Via de Barcelona, just abans d'entrar a la rotonda de la plaça de les Glòries, on hi ha instal·lat un radar en un tram en què la velocitat màxima permesa és de 50 quilòmetres per hora. La sanció imposada representa l'1,01% del preu del contracte anual, que ascendeix a uns 2,8 milions d'euros aproximadament. Roca va voler deixar clar que, tot i que és el ple el que aprova o no la sanció, “és tracta d'una qüestió administrativa i no pas política”. Es dóna la circumstància que en el plec de condicions del contracte amb Urbaser es considera una infracció greu l'incompliment de les normes de trànsit, un fet que a més es veu agreujat perquè el camió circulava fora de l'àmbit municipal. La sanció es farà efectiva deduint les quantitats que l'Ajuntament hagi d'abonar a l'empresa. També es va explicar que s'han desestimat les al·legacions que va interposar Urbaser. Segons va aclarir Roca, les multes van arribar a l'Ajuntament perquè és el consistori el que figura com a titular dels vehicles de l'empresa, ja que dins el preu del contracte hi entra la seva amortització.

LA XIFRA

3
multes
per excés de velocitat d'un vehicle de l'empresa de neteja són les que ha rebut l'Ajuntament de Vilassar.

Disparitat en el vot dels grups municipals

En el ple de dijous al vespre, aquest punt sobre la sanció a l'empresa de la neteja es va aprovar amb els vots de l'equip de govern –ERC i GxV–, a més dels vots de Babord i Vilassar de Mar Sí que pot/Sí puede. El punt va tenir l'abstenció de CiU, Ciutadans i el PSC. D'altra banda, aquest diari va intentar ahir parlar amb l'empresa Urbaser, però a l'hora de tancar aquesta edició això no havia estat possible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona