Administracions

Municipal

El casal L'Obrador de Torroella es manté ferm i resisteix

Ahir no es va dur a terme el desallotjament per, segons indiquen els afectats, un error administratiu del jutjat

Una taula amb xocolata desfeta amb magdalenes. Aquesta era l'única barrera que bloquejava el pas a l'entrada de l'edifici ocupat de Torroella de Montgrí i en el qual, i des de fa tres mesos, està funcionant el casal popular L'Obrador.

A dos quarts de deu del matí es preveia que arribaria l'autoritat judicial, però no va ser així, i es va anar endarrerint. Un dels membres del casal va explicar que, pel que sembla, el jutjat ho havia de comunicar a la Policia Local, però –i sempre segons aquesta font– s'hauria enviat a una altra policia d'un poble de la zona. De tota manera, els membres, que passaven de la cinquantena, es van mantenir ferms fent guàrdia al llarg de tot el matí.

El desallotjament s'havia de portar a terme a requeriment dels propietaris, una empresa vinculada al Banc Popular, per fer fora uns ocupes que estan en un annex de l'edifici. Precisament, aquestes persones ocupaven aquest espai amb la mediació
que va fer l'Ajuntament i amb el consentiment dels propietaris.

Segons membres del casal L'Obrador, el desallotjament d'aquestes persones, de fet, no deixava de ser una conseqüència d'haver ocupat, ara fa tres mesos, aquest edifici. A més, també es plantejava el dubte de si l'ordre també serviria per desmantellar L'Obrador.

Membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca també hi van ser presents ahir per fer costat a L'Obrador i a les famílies que viuen en aquest annex, del qual tenen clau i tot.

El projecte de L'Obrador, però, no es vol deixar estar, en el cas que prosperi el procés de desallotjament. Membres del col·lectiu que impulsa el casal han explicat que tenen altres possibles alternatives per ocupar i seguir impulsant activitats.

LA XIFRA

3
mesos
d'activitats continuades ha estat el treball que ha fet el casal L'Obrador de Torroella.

“Hi haurà Obrador per anys!”

Els impulsors de L'Obrador tenen clar que els autoritats vindran un altre dia a fer-los fora i a tapiar l'entrada: “Ara mateix l'ordre de desallotjament segueix en peu, i amb la incertesa que no sabem quan s'aplicarà.” Segons un comunicat fet públic ahir a la tarda, els seus impulsors volen deixar les coses clares, en el sentit que no pensen renunciar a aquest projecte: “En qualsevol cas seguim ferms en el nostre objectiu de no abandonar L'Obrador. Que els quedi molt clar als responsables del Banc Popular, Mossos, jutges i Ajuntament: hi haurà Obrador per anys!”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona