Administracions

Municipal

Coet i CiU, crítics contra els sous del govern de Torroella

La CUP, que també es mostra contrària a les retribucions ja que sempre ha defensat una rebaixa del 15%, s'oposa, a més, a l'excés de competències que hi ha en la junta de govern

El nou cartipàs del nou equip de govern Torroella de Montgrí, d'ERC-Junts, i UPM i L'EST, així com els sous de l'alcalde i les dues mitges dedicacions, no han satisfet els grups a l'oposició, CiU, Coet i CUP, si bé per motius diferents.

Gregori Sarquella, portaveu de la Coet, el més bel·ligerant dels tres grups, sosté: “Hem pogut veure una vegada més un mercadeig amb els vots dels ciutadans i un espectacle d'intercanvi de cromos.” Sarquella afegeix que tot obeeix a un pla de l'actual alcalde, Josep Maria Rufí, de tenir el poble amb desgovern durant un any com una “peça més, precisament, del seu pla”.

Pel que fa a UPM, la Coet creu que ha defraudat els seus votants renunciant a l'alcaldia, i a L'EST li retreu que s'ha “venut als seus interessos”. També critiquen que la despesa dels polítics s'hagin apujat “un 4%”. El tema contra el qual la Coet carrega durament és el que percebrà l'alcalde. Segons Sarquella, “Rufí cobrarà anualment 44.758 euros com a alcalde, 24.000 com a diputat provincial, a més de les assistències als plens de la junta general del Consorci Costa Brava”. Pel que fa al correbou, Sarquella lamenta que tot i l'afirmació que no se'n celebraran més, sigui la junta de govern qui en tingui la competència.

Jordi Cordon (CiU), exalcalde, creu que les dedicacions parcials –1.829 euros bruts per 20 hores setmanals– estan “sobrevalorades per la tasca que desenvoluparan”. Pel que fa a la retribució de l'alcalde, Cordon és de l'opinió que “no compleix amb la llei perquè no s'hauria d'haver posat la dedicació exclusiva de 3.197 euros mensuals, amb 14 pagues, perquè ja disposa d'una retribució de 24.000 euros anuals de la Diputació de Girona, superant així els 50.000 euros que marca la llei pera un municipi d'11.500 habitants”.
Cordon també carrega contra el preu del pacte, el qual, diu, dóna Turisme a les regidores de L'EST i obvia greument una visió de municipi, “centrant el turisme únicament com si l'Estartit fos l'únic referent turístic”.

Robert Huertas, de la CUP, actualment a l'oposició, es manté ferm en la rebaixa d'un 15% de les retribucions de tots els regidors. Precisament aquest era un dels vint punts que van posar sobre la taula per entrar en el govern. A més, i segons Huertas, també han mostrat la seva disconformitat amb el fet que es deleguin moltes competències a la junta de govern, en considerar que ha de ser en el ple on hi ha d'haver el debat. El nou cartipàs va rebre dilluns els vots en contra de la
Coet, l'abstenció de CiU, i els vots en contra de la CUP, però només en aquests dos punts, el dels sous i la delegació a la junta de govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona