Administracions

Municipal

Manifestació a Sant Feliu contra la vaga d'escombriaires

Veïns i comerciants es mobilitzen a través de les xarxes socials per convocar una concentració de protesta per divendres a les sis de la tarda

Volen que, en cas de vaga, es retorni una part del que paguen

La vaga dels treballadors de l'empresa concessionària del servei de recollida de deixalles de Sant Feliu de Guíxols, Cepsa, ha crispat veïns i comerciants, que veuen que els pot afectar en el moment més àlgid de la temporada turística i, a més, per la festa major. La vaga tindrà lloc del 30 de juliol al 14 d'agost.

Per mirar de fer un front comú, i des de la iniciativa popular, veïns i comerciants impulsen a través de les xarxes socials una concentració, que volen dur a terme divendres, a les sis de la tarda, per tal de mostrar el seu rebuig a la vaga, tot i entendre que és un dret que tenen els treballadors. Però, a més, han preparat una instància marc, que es pot trobar en diversos establiments com ara la papereria Roldós, Tot Impressió i el restaurant Can Noguera, per entrar per registre a l'Ajuntament. En la instància es vol deixar clar que les taxes que es derivin del servei de recollida d'escombraries i neteja viària s'han de valorar i, en conseqüència, se sol·licita que es descomptin i es retorni la part proporcional de taxes i impostos d'aquest servei de neteja viària i recollida d'escombraries. A més, es demana que, un cop calculats els perjudicis que comportarà la falta de prestació del servei, s'atenguin immediatament aquestes reclamacions. Els afectats estan preocupats perquè, segons expliquen, hi ha la intenció de no respectar els serveis mínims, cosa que podria convertir els carrers de Sant Feliu en un autèntic abocador.

El sindicat CCOO assenyala que s'ha vist forçat a convocar la vaga per desencallar la negociació del nou conveni col·lectiu i satisfer les reivindicacions de la plantilla. L'alcalde, Carles Motas, defensa que la vaga no és la millor manera de “pressionar” i encara menys en aquestes dates “tan sensibles”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona