Administracions

Infraestructures

Calonge millora l'accés a la variant amb una rotonda

L'encreuament de l'avinguda Unió amb l'enllaç amb la variant és un dels punts negres pel que fa a sinistralitat del municipi

L'acord amb una empresa que s'hi trasllada permet agilitzar les obres

L'Ajuntament de Calonge vol solucionar l'alta sinistralitat a l'encreuament de l'avinguda de la Unió amb l'accés a la variant, un dels punts negres de la xarxa viària del municipi, on cada any hi ha una quinzena d'accidents. Amb aquest objectiu, i just passat l'estiu, començaran les obres de construcció d'una nova rotonda en aquest punt.

Aquest és un dels motius pels quals l'Ajuntament de Calonge ja va incloure en el nou pla d'ordenació urbana municipal l'any 2013 la construcció d'aquesta rotonda. Ara el projecte ja està a punt i les obres està previst que comencin passat l'estiu, i que la nova rotonda pugui estar enllestida a finals d'any.

Prevista en el POUM

La construcció d'aquesta rotonda estava prevista per quan es desenvolupés un dels nous sectors que preveu el pla general, que donaria accés a la zona definida en el planejament com a Porta de Calonge i a un nou espai d'equipaments. Però el trasllat del supermercat Aldi, que actualment és al Parc d'Activitats Econòmiques, cap a un terreny situat a l'avinguda Unió ha permès arribar a un acord entre aquesta empresa i l'Ajuntament de Calonge per avançar la construcció d'aquest giratori, que també permetrà a aquest supermercat tenir un accés directe. Amb aquest acord l'Ajuntament es farà càrrec del cost de l'obtenció dels terrenys, l'enjardinament i l'enllumenat, mentre que l'empresa assumirà el cost d'execució del giratori. Segons el projecte, la rotonda es preveu que tingui un diàmetre interior de 30 metres i exterior de 46.

L'encreuament de l'avinguda de la Unió (GI-661) amb l'accés a la C-31 (GI-667) és un dels punts amb més sinistralitat de la xarxa viària. En aquest punt, a tocar de la bola del Fòrum, hi ha cada any una quinzena d'accidents, a causa del volum de trànsit i el complicat enllaç entre l'avinguda de la Unió i la sortida de la variant.

LA XIFRA

15
accidents
hi ha anualment en aquest punt de la xarxa viària de Calonge, que dóna accés a la variant.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona