Medi ambient

municipal

participació ciutadana

La consulta sobre el port de Tossa serà el 20 de novembre

Hi podran votar els majors de 16 anys empadronats al municipi, segons el decret signat ahir

El resultat es considerarà “l'expressió majoritària” si hi ha més d'un 15% de participació

Diumenge 20 de novembre. Aquesta és la data que ha triat l'equip de govern de Tossa per fer la consulta popular sobre la construcció del port esportiu. L'alcaldessa, Gisela Saladich, va signar ahir el decret de convocatòria, i també les normes de funcionament de la consulta. Segons va informar ahir l'equip de govern, per vetllar per la imparcialitat de la consulta es constituirà una comissió de seguiment, formada per cinc membres, tots ells lletrats amb experiència. Formen la comissió: Salvador Capdevila Bas, Joan Vila Güell, Maria Àngels de la Torre Barrigón, Enric Leira Almirall i Fernando Antonio Sebastián Alda.

La consulta servirà perquè els veïns expressin la seva opinió sobre la tramitació de la modificació del POUM per possibilitar la construcció d'un port als sectors d'es Cars i Vinya d'en Puig. En aquest sentit, l'única pregunta –amb sí, no i m'abstinc com a possibles respostes– serà: “Esteu d'acord amb la iniciativa de modificar el pla general d'ordenació urbanística municipal per possibilitar la futura construcció d'un port, els seus accessos, un hotel de cinc estrelles i quatre habitatges a Tossa?”.

En la consulta podran votar totes les persones empadronades al municipi en la data del 30 de juny del 2016 i que tinguin 16 anys complerts abans del 20 de novembre del 2016. Caldrà identificar-se amb el DNI o el carnet de conduir, llevat de les persones estrangeres, que s'hauran d'acreditar mitjançant la targeta d'identitat o document d'identitat amb el seu número o passaport.

La votació es farà a l'edifici La Nau –primera planta– de 10:00 h a 14:00 h i de 16:00 h a 20:00 h. El pronunciament que resulti de la consulta es considerarà l'expressió majoritària de la voluntat popular sempre que se superi el 15% de participació del nombre total de persones cridades a participar i, superat aquest percentatge de participació, es considerarà expressió majoritària de la voluntat popular aquella opció que superi el 50% dels vots totals emesos.

L'Ajuntament habilitarà un apartat al web municipal per informar els veïns i facilitar que aquests tinguin tota la informació objectiva que necessitin per formar-se una opinió de l'abast de la proposta: www.tossademar.cat/consulta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona