Administracions

Municipal

Portal web sobre els comptes municipals

L'Ajuntament de Barcelona ha obert un nou portal a internet que facilita l'accés a la informació sobre totes les dades econòmiques municipals, entre aquestes les 47.108 factures de proveïdors del 2015. El tinent d'alcaldia d'Economia, Treball i Planificació Estratègica, Gerardo Pisarello, i el gerent d'Economia i Presidència, Jordi Ayala, van presentar ahir el nou web Pressupost Obert.

“És una eina de transparència, de lluita contra l'opacitat del poder per evitar el mal govern i d'apoderament ciutadà que facilita el control del que fan les administracions públiques. Una eina senzilla perquè els ciutadans sàpiguen on van a parar els seus diners i per saber qui i què hi ha darrere de les execucions”, va assenyalar Pisarello.

L'Ajuntament pioner en aquest tipus de web va ser Rubí i a la resta de l'Estat espanyol només l'ha posat en pràctica el municipi madrileny de Torrelodones. Barcelona és el tercer projecte en marxa.

Jordi Ayala va assegurar que aquest portal permet a la ciutadania investigar sense cap limitació i entrar “en els budells de l'Ajuntament amb totes les informacions” amb una eina que facilita la comprensió de les finances municipals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia