Infraestructures i serveis

aeroports

Reclamen més control de l'aeroport de Sabadell

Sant Quirze, Barberà i Badia volen que es torni a convocar la comissió de seguiment

Insisteixen en els problemes de soroll i seguretat, en el greuge econòmic i demanen empara a la Generalitat

La comissió de seguiment de l'aeroport de Sabadell, formada per diferents administracions i veïns, no es convoca des de l'any 2009. Els ajuntaments de Sant Quirze del Vallès, Barberà del Vallès i Badia del Vallès, tres dels municipis més propers a l'aeròdrom, van a l'una a l'hora de demanar que la Generalitat torni a convocar-la per fer un seguiment més exhaustiu de l'aeroport. No es tracta d'una demanda única dels consistoris.

Reivindicació veïnal

Els veïns també ho han reclamat en diferents ocasions per tenir un fòrum vàlid per plantejar-hi preguntes i obtenir informació. L'alcaldessa de Sant Quirze, Elisabeth Olivares, reconeix que amb la direcció de l'aeroport s'ha establert una relació de diàleg amb els ajuntaments però que es vol anar més enllà i, per això, en una reunió recent amb el conseller de Territori, Josep Rull, van reclamar l'empara de la Generalitat per tractar problemes com ara la contaminació acústica, la seguretat i les servituds aèries. “Ens trobem que a les zones afectades les llicències d'obra, ja siguin d'una empresa o d'un veí, s'allarguen perquè han de tenir el permís de l'Estat”, explica Olivares, que hi afegeix que suposa un afegitó negatiu a l'hora de potenciar els polígons i que pot provocar un greuge econòmic per a les poblacions afectades. Així, van demanar al conseller que intercedeixi per agilitar els permisos a banda de posar-li sobre la taula la necessitat d'actualitzar el mapa de soroll i de l'impacte de la contaminació acústica.

Després d'uns anys durant el qual s'ha notat la crisi econòmica, l'activitat ha crescut a l'aeroport, fet que han notat els veïns de la infraestructura i que crea sensació d'inseguretat. De la reunió, en van treure el compromís d'estudiar la situació.

LA FRASE

Ens trobem que s'allarguen les llicències d'obres pel retard del permís de l'Estat
Elisabeth Olivares
Alcaldessa de Sant Quirze

LA XIFRA

7
anys
són els que fa que no es reuneix la comissió de seguiment de l'aeroport de Sabadell.

“No hem abandonat mai”

El president de la Federació de Veïns de Sant Quirze del Vallès, Jordi Molins, ho té molt clar: “No hem abandonat mai la reivindicació.” En aquest sentit, creu que és indispensable que es convoqui la comissió de control de l'aeròdrom. Recorda que des de final de l'any 2015 la federació ho demana. Hi afegeix que fins i tot han fet arribar la demanda al Síndic de Greuges. També s'han reunit amb els membres del nou consistori de Sant Quirze.

En els darrers mesos, amb l'augment del nombre d'operacions a l'aeroport, s'ha intensificat la relació amb els veïns de les poblacions confrontants. “La nostra intenció es reunir-nos properament amb els representants veïnals de Badia, Barberà i de Sabadell per tractar no només el tema de l'aeroport que ens afecta a tots, sinó altres temes de la comarca com el transport, els hospitals, les autopistes”, diu Molins. En la federació coincideixen que els principals inconvenients que els genera l'aeròdrom, que volen que es tanqui, són el soroll, la manca de seguretat i els problemes relacionats amb les servituds aèries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia