Urbanisme

Colau reclamarà la llicència d'obres a la Sagrada Família

L'Ajuntament barceloní es reunirà amb el patronat del temple per abordar la manca de permís per a la construcció

El temple hauria de fer front a la taxa

El temple de la Sagrada Família arrossega una vella polèmica pel fet que des que es va començar a construir, l'any 1882, no disposa de llicència de construcció. Després de 134 anys en construcció, ara l'Ajuntament de Barcelona vol regularitzar l'anomalia i reclamarà al patronat que tramiti i pagui el permís d'obres corresponent, segons va avançar ahir El Periódico de Catalunya.

La taxa per disposar d'una llicència d'obres és del 3,35% del pressupost total de l'obra. Per tant, l'Arquebisbat de Barcelona hauria de pagar aproximadament 840.000 euros anuals. Si es compleixen les previsions i la construcció s'acaba l'any 2026, la xifra pujaria fins a 8,4 milions d'euros en els 10 anys vinents. Tot i això, els edificis considerats patrimoni cultural i d'interès nacional es poden acollir a bonificacions, que en aquest cas podria reduir en un 95% la taxa a pagar.

Segons fonts de l'Ajuntament de Barcelona consultades per El Periódico, la voluntat del consistori és “arribar a un acord” amb el patronat, i asseguren que la continuïtat de les obres “no perilla en cap cas”.

Per això el govern municipal té previst reunir-se amb representants de la Sagrada Família per abordar la manca de llicència. L'Ajuntament considera que la construcció del temple s'ha de fer en les mateixes condicions i pagant els mateixos impostos que les altres obres que es fan a la ciutat. A més, la Sagrada Família tampoc paga IBI perquè és una propietat de l'Església.“Situem en el marc de la normalitat el fet de parlar d'una situació que fa més de 100 anys que dura i que, per tant, en algun moment val la pena de tractar”, asseguren des del consistori. Expliquen que l'objectiu és posar fi a aquesta “anomalia històrica” i “buscar conjuntament una solució a aquesta falta de llicència.

Un portaveu del patronat es remet al permís que l'Ajuntament de Sant Martí de Provençals va concedir a Antoni Gaudí l'any 1885. Des d'aleshores, tot i que Sant Martí encara no formava part de Barcelona, la situació del temple no s'ha regularitzat d'acord amb la normativa legal.

La construcció de la Sagrada Família ha tornat a crear controvèrsia després que la setmana passada el regidor d'Arquitectura, Daniel Mòdol, la titllés “de gran farsa que arrosseguem des de fa temps” i “d'una mena de mona de Pasqua gegant”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona