Infraestructures i serveis

Transports

Incloure Terrassa a la zona tarifària 2 d'FGC, la proposta més votada per al pla d'acció

En el procés van participar 3.078 persones, es van recollir 354 proposicions i vuit van passar el filtre

També es vol la gratuïtat del pàrquing de Mútua Terrassa i de l'hospital

Equiparar Terrassa amb Sabadell perquè s'inclogui a la segona zona tarifària del sistema de transport integrat i no a la tercera zona, on està ubicada actualment, és la proposta que ha obtingut més vots en el procés participatiu que l'Ajuntament va endegar el 12 de setembre per poder incloure dins del pla d'acció municipal (PAM) del 2017. Aquesta és una reivindicació que s'arrossega des de fa dècades al municipi i que en teoria es resoldrà quan s'implanti la T-Mobilitat a finals del 2016 i desapareguin les zonificacions, i és una de les vuit propostes que han passat el primer filtre de valoració tècnica i també la que ha obtingut més suport en nombre de vots del total de 354 que es van presentar.

Ara caldrà veure si passa un altre filtre: el de la comissió formada per tècnics de l'Ajuntament, que hauran de validar que compleixi els requisits de les bases de participació. Un dels requisits és que sigui de competència municipal, i la zonificació tarifària no sembla que el compleixi, ja que és competència del consorci de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM). Les altres propostes seleccionades són la construcció d'un camp polivalent que es pugui fer servir per jugar a futbol i a rugbi al barri de les Fonts (248 vots), les obres d'adequació del centre obert del Grup Colònies a Ca n'Anglada (207), la gratuïtat dels aparcaments de Mútua Terrassa (plaça Doctor Robert) i de l'hospital de Terrassa (203), la construcció d'un camp de futbol americà a la ciutat (186), el cobriment de la pista d'atletisme i la pavimentació de l'aparcament de Can Jofresa (156), l'elaboració d'un estudi de seguretat de les naus properes a l'escola El Cim (136) i l'adequació d'un carril bici entre el centre i el palau judicial (132).

Aquest procés de valoració tècnica s'allargarà fins al 14 d'octubre, però l'última decisió pel que fa a la inclusió o no en el pla d'actuació municipal serà de la junta de govern, i aleshores el PAM s'haurà d'aprovar conjuntament amb el pressupost. En total han participat 3.078 persones en aquest procés donant suport a les propostes o presentant-les. Dels 4.850 vots totals, 4.558 es van emetre a través del web municipal.

D'altra banda, el govern també va fer dimarts per primera vegada el sorteig entre els ciutadans que a títol individual podran ser membres, si ho desitgen, dels consells de districte, una iniciativa inclosa en el reglament de participació.

LA XIFRA

2.202
persones
van votar alguna de les 354 propostes que es van presentar des del 12 de setembre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona