Administracions

Arbúcies vol ser la capital del cooperativisme

Ahir s'hi va fer la primera fira amb una desena d'estands participants

L'Ajuntament d'Arbúcies va organitzar ahir amb èxit de participació i públic la primera Fira de Cooperatives del municipi. El tinent d'alcalde d'Atenció a les Persones, Jaume Salmerón, va explicar que el 2012 es va signar un conveni amb la cooperativa de finances ètiques Coop57 per poder donar sortida a les iniciatives que sorgeixin al municipi i que tinguin dificultats per trobar finançament al banc.

Aquest va ser el punt d'inici d'un projecte que no ha parat de créixer i del qual ja han sorgit quatre projectes cooperativistes del municipi. La prova del projecte és la fira i els seus participants: Som Energia, Segona Mà Arbúcies, La Vegaderia, El Salar, Trafad, Integral Catalana, Guifi.net, Economia Social i Solidària de Manlleu i Faircoop.

Impulsor d'una xarxa

L'Ajuntament d'Arbúcies és un dels impulsors de la Xarxa de Municipis per l'Economia Social i Solidària (Xes). La xarxa pretén impulsar projectes empresarials o econòmics que promoguin la responsabilitat social i ètica en les relacions econòmiques.

El matí va arribar farcit amb tres xerrades a La Gabella sobre el llibre El comú català, sobre l'ús de la moneda social i les xarxes d'intercanvi de moneda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia