Infraestructures i serveis

transports

les inversions de l'estat

ERC reclamarà a l'Estat els 400 milions que deu per a l'N-II

Alcaldes i representants republicans de vuit municipis del Maresme es reuneixen amb senadors del partit

La situació de col·lapse de la via arran de les últimes pluges n'ha estat el detonant

Alcaldes i representants d'ERC del Maresme de fins a vuit municipis es van reunir ahir a Vilassar de Mar per reclamar, una vegada més, el traspàs per part de l'Estat de la dotació econòmica per a l'N-II a l'altura de la comarca, que es calcula que ascendeix a 400 milions d'euros i dels quals només ha arribat una petita part. En aquest cas, els republicans maresmencs es van trobar amb dos senadors de la mateixa formació, Quim Ayats i Bernat Tresserras, que es van comprometre a exposar al Senat aquesta reivindicació històrica del territori. A la trobada hi van assistir els alcaldes de Vilassar de Mar, Llavaneres, Arenys de Mar i Canet, a més dels regidors republicans de consistoris com Mataró, Caldes d'Estrac, Premià de Mar i el Masnou.

De fet, tal com va explicar l'alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot (ERC), el detonant d'aquesta petició van ser els aiguats històrics que fa una setmana i mitja van caure a la zona i que van provocar el col·lapse de la via, que va haver de ser tallada i on van quedar atrapats nombrosos vehicles. “S'ha d'activar aquesta dotació pressupostària perquè si no ens trobem en un cul-de-sac”, va comentar Del Clot. L'alcalde va subratllar la necessitat de recursos financers que, entre d'altres, han de servir per fer “les obres de manteniment ordinari de la via”, i va recordar que era un compromís de l'Estat quan l'any 2010 va passar a la Generalitat la titularitat de l'N-II al Maresme. “Veurem si aquesta reclamació es farà en forma de comissió, moció, o si s'inclou en la negociació del pressupost general pel 2017”, va dir el senador republicà Quim Ayats, que va recordar que “s'està demanant una cosa que ja s'hauria d'haver complert”.

LA FRASE

S'ha d'activar aquesta dotació pressupostària perquè si no ens trobem en un cul-de-sac
Damià del Clot
Alcalde de Vilassar de Mar

Ho desvinculen del comissionat de mobilitat

Els republicans van voler deixar clar que aquesta acció “és una reflexió del partit que no té res a veure amb la que es fa a escala comarcal”, va matisar Del Clot. I és que per avui està prevista la reunió del comissionat per la mobilitat de la comarca. Aquest grup està presidit pel president del Consell Comarcal del Maresme, Miquel Àngel Martínez (CiU), i inclou representació de totes les forces polítiques amb presència comarcal i de la Coordinadora Preservem el Maresme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona