Serveis

La Frater vol reconvertir la rectoria de Sant Feliu en casa de colònies inclusiva

L'entitat del Bisbat de Girona afronta una rehabilitació per fases de 800.000 euros

Vol que hi hagi activitat tot l'any i obrir el ventall d'usuaris

A Catalunya hi ha poques cases de colònies adaptades a les persones amb alguna discapacitat, inclusives i amb capacitat per a grups grans. Aquesta és la diagnosi que fa la Fraternitat Cristiana de Persones amb Discapacitat de la diòcesi de Girona, la Frater, que remarca que, no obstant això, hi ha una gran demanda d'aquest tipus d'equipaments. Per això, vol rehabilitar i reconvertir en una casa adaptada i inclusiva l'antiga rectoria de Sant Feliu de Pallerols, on des de fa quaranta anys du a terme les seves convivències d'estiu i d'altres activitats puntuals. La casa, actualment, no té les condicions mínimes per a unes convivències dignes, ni compleix la normativa vigent. Amb la rehabilitació que es proposa, no només se superarien aquests problemes, sinó que es podria fer realitat l'objectiu d'obrir-la tot l'any i d'ampliar el ventall d'usuaris.

Així, a part de les convivències i activitats pròpies de la Frater gironina i d'altres seccions territorials de l'entitat, la voluntat és oferir una possibilitat de lleure adaptat i inclusiu a famílies i grups d'amics amb algun membre amb discapacitat, grups més grans i, entre molts altres col·lectius, als usuaris del programa Respir.

El projecte preveu actuar als pavellons annexos per habilitar-hi dues habitacions i lavabos adaptats i construir un altell amb dues habitacions per als voluntaris i monitors. A l'edifici històric, la rehabilitació ha de servir per a una nova distribució dels espais, per a la millora de l'accessibilitat i per construir una sala polivalent a la segona planta, habitacions per a grups reduïts al primer pis i sala d'estar, menjador i cuina, a la planta baixa. El cost de les obres és de 800.000 euros, que la Frater espera sufragar amb recursos propis, subvencions privades i públiques, l'organització d'actes com una recent caminada popular i, entre altres vies, el micromecenatge. Ara ja té 65.400 euros dels 200.000 que li calen per tirar endavant la primera de les quatre fases programades.

LA XIFRA

40
anys
fa que la Frater celebra les seves convivències d'estiu a la rectoria de Sant Feliu de Pallerols

Un edifici documentat al segle XIV

L'edifici de l'antiga rectoria es documenta per primera vegada l'any 1330, en una donació del bisbe de Girona a l'abadessa del monestir de Pedralbes, a instàncies del papa Bonifaci VIII. Al principi, estava a dins de la sagrera. L'any 1588 es va traslladar a l'actual emplaçament. Posseïa drets de propietat d'algunes cases del seu entorn. Durant la república, va ser utilitzada com a escola nacional. La seva situació és molt bona, perquè és al centre del poble.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia