Infraestructures i serveis

Xarxa de trens deficitària

Trens Dignes vol l'Euromed de manera permanent

La plataforma fa una crida als agents socioeconòmics perquè dissabte celebren l'aturada d'aquest servei a l'Aldea

El trajecte entre l'Ebre i Barcelona es reduirà a 1 hora i 40 minuts

Els trens Euromed van començar a circular pel corredor mediterrani el juny del 1997, però durant aquests gairebé vint anys han passat de llarg de l'estació de l'Aldea, tot i la reivindicació de les Terres de l'Ebre de disposar d'aquest servei. Una situació que es capgirarà dissabte, quan tres trens Euromed sí que s'aturaran a l'Aldea, un servei que entre setmana s'ampliarà fins a vuit trens (quatre en sentit Barcelona i quatre més en sentit València). El temps de durada del trajecte serà d'1 hora i 40 minuts.

Però l'aturada de l'Euromed no respon a la demanda històrica de les Terres de l'Ebre, sinó al caos de la línia R16. El Departament de Territori i Sostenibilitat ha impulsat aquesta mesura per compensar els viatgers de les Terres de l'Ebre pels retards que afecten els regionals i preveu mantenir-la fins que Foment acabe les obres de desdoblament del tram de via única entre Vandellòs i Vila-seca. En aquest sentit, la plataforma Trens Dignes reclama que l'aturada de l'Euromed no sigui temporal, sinó que es mantingui quan acaben les obres de construcció de la doble via. “Hem aconseguit aquesta fita com una mesura pal·liativa, però no ens conformen que sigui només un pegat”, va dir la portaveu de Trens Dignes, Montse Castellà. La plataforma entén que llavors el preu del servei es podria actualitzar. A partir de dissabte el cost d'aquest tren serà el mateix que el d'un regional, 12 euros.

Per tal de celebrar l'aturada de l'Euromed a l'Aldea, Trens Dignes fa una crida als agents socioeconòmics de l'Ebre i a la ciutadania en general perquè es concentren dissabte a les deu del matí a l'estació, on rebran el tren amb un esmorzar popular.

LA XIFRA

1,8
milions
d'euros anuals és el cost que assumeix la Generalitat perquè l'Euromed s'ature a l'Aldea.

Tortosa reclama l'ATM o un ens similar

El ple de l'Ajuntament de Tortosa va aprovar dilluns una moció de Movem i el PSC que insta la Generalitat a crear l'Autoritat Territorial de Mobilitat (ATM) de les Terres de l'Ebre o qualsevol altre organisme que tingui les mateixes atribucions i competències. La creació de l'ATM és una de les demandes de Trens Dignes, que rebutja la creació d'una taula de mobilitat, però que ahir va precisar que acceptaria un altre ens que tingués competències “idèntiques” a les previstes en la llei de mobilitat per l'ATM.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona