Administracions

Aiguats de tardor al Maresme

Les ajudes pels aiguats arribaran passat festes

El conseller Rull anuncia que el fons de contingència de l'ACA es destinarà íntegrament a reparar els danys provocats per les rierades de l'octubre

Els ajuts compromesos tant de la Diputació com de la Generalitat per pal·liar els efectes dels aiguats del 12 i 13 d'octubre arribaran després de les festes de Nadal. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va anunciar ahir que el fons de contingència previst de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), que és de 700.000 euros, es destinarà íntegrament a atendre els desperfectes que van ocasionar les rierades a la comarca. “Ja hem rebut totes les peticions dels ajuntaments afectats i abans del 31 de desembre se'ls donarà resposta”, va afegir-hi. Uns diners que se sumaran als que el Departament de Governació també preveu aportar a través d'un altre fons per a emergències.

Conscient de la necessitat de posar al dia totes les rieres del Maresme, el conseller va aprofitar la visita al Consell Comarcal per avançar que la Generalitat també té previst obrir una línia d'ajuts específica per millorar l'estat de les rieres el 2017. Unes subvencions que, segons Rull, tindran “un caràcter permanent en el temps” i s'atorgaran anualment.

LA XIFRA

700.000
euros
és la totalitat del fons de contingència de l'ACA que servirà per pal·liar els danys ocasionats pels aiguats.

El fons de la Diputació, a punt

Amb una dotació màxima de quatre milions d'euros, la Diputació de Barcelona és, ara per ara, l'administració que aportarà més recursos als ajuntaments maresmencs per reparar els danys que van causar les rierades de l'octubre passat, que en algunes poblacions van superar els 200 litres. La presidenta de l'organisme, Mercè Conesa, que ahir també va participar en el consell d'alcaldes del Maresme, va explicar que ja s'han rebut totes les sol·licituds dels ajuntaments a través del Consell Comarcal i que la intenció és que “després de les festes” es puguin concretar les ajudes a cada municipi. Tant el conseller Rull com la presidenta Conesa confien que amb les diferents línies que han obert les dues administracions es donarà “bona resposta a totes les necessitats immediates després d'una situació catastròfica”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona