Infraestructures i serveis

Tribunals

Revés judicial a Mina pel servei de l'aigua a Terrassa

El jutjat desestima el recurs en què l'empresa demanava la suspensió dels acords aprovats pel ple relatius a la finalització del contracte

L'Ajuntament pot continuar treballant en la municipalització del servei

El titular del jutjat contenciós administratiu número 9 de Barcelona ha donat la raó a l'Ajuntament de Terrassa en desestimar la mesura cautelar que havia presentat Mina, Aigües de Terrassa SA el mes de desembre passat. Amb aquest recurs, Mina volia impedir que s'executessin els acords aprovats en el ple de l'1 de desembre passat, segons els quals el consistori obligava l'empresa a fer una pròrroga forçosa dels seus serveis per un termini de sis mesos, mentre l'Ajuntament estudiava quin era el millor model de gestió de l'aigua.

Quan fa dos mesos la jutgessa va admetre a tràmit aquest recurs, Mina va avisar el consistori que els acords del ple no es podien executar “fins que el jutjat no resolgués sobre el fons de la suspensió”. Després d'assabentar-se de la resolució judicial a favor de l'Ajuntament, Mina encara no ha emès cap comunicat.

Amb aquesta resolució judicial feta pública ahir, l'Ajuntament ja pot complir els acords a què es va arribar en el ple de desembre per majoria. En la interlocutòria, que data del 18 de gener, la jutgessa desestima el recurs de l'empresa i afirma que Mina no ha pogut acreditar que les condicions de la pròrroga forçosa aprovades per l'Ajuntament provoquin perjudicis a l'empresa.

En aquest sentit, també afirma que Mina no ha pogut demostrar cap perjudici per causa de la reversió a l'Ajuntament de tots els béns i instal·lacions del servei públic, que s'ha produït automàticament amb la finalització de la concessió.

Així doncs, durant aquest mig any, des d'ara i fins al juny, l'Ajuntament aplicarà la pròrroga forçosa aprovada en el ple del desembre perquè Mina continuï gestionant l'aigua com ha fet els últims 75 anys. Durant aquests sis mesos, el consistori es plantejarà quina ha de ser la gestió d'aquest bé públic a Terrassa. En aquest sentit, el consistori reitera que la titularitat del servei li correspon, i per això vol continuar treballant per defensar l'interès general.

Promunicipalització

Els moviments i entitats a favor de la municipalització del servei de proveïment de l'aigua de Terrassa han convocat una manifestació, per al diumenge 19 de març, per defensar la gestió pública directa del servei. Els col·lectius promotors d'aquesta iniciativa, la Taula de l'Aigua de Terrassa i Aigua És Vida, han donat a conèixer la convocatòria amb el lema següent: “S'escriu aigua, es llegeix democràcia.”

Els impulsors de la marxa fan una crida a tota la ciutadania, tant formacions polítiques com sindicats, entitats, associacions de veïns i col·lectius, per mobilitzar-se a favor de la municipalització de l'aigua i per la “independència de les institucions democràtiques”.

LA XIFRA

6
mesos
és el temps que durarà la prorroga forçosa del servei de Mina, Aigües de Terrassa SA.

LA DATA

18.01.17
es fa pública la interlocutòria
que dona la raó al consistori sobre l'aplicació dels acords del ple del desembre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona