Infraestructures i serveis

traspassos

L'Estat obre la porta al traspàs de la variant de Sant Daniel

També vol negociar el canvi de titularitat de l'Estat a la Generalitat de l'N-II entre Maçanet i Tordera

L'Estat ha obert la porta al traspàs de l'N-II entre Maçanet i Tordera i de la variant de Sant Daniel. Així ho ha fet saber en resposta per escrit a dues preguntes del diputat del Partit Demòcrata Català Jordi Xuclà.

En el primer cas, la resposta del govern espanyol afirma que “el tram Tordera-Maçanet de la Selva deixa de tenir funcionalitat dins de la xarxa de carreteres de l'Estat des que, a principis del 2010, l'administració general de l'Estat va procedir a cedir la titularitat de la carretera N-II entre Montgat i Tordera”. És a dir, que a l'Estat ja no li interessa aquest tram i que, “un cop executades i finalitzades” les obres en aquest tram que ja han estat licitades i les que s'estan executant, “el Ministeri de Foment proposarà a la Generalitat de Catalunya la cessió del tram”. Xuclà destaca el fet que es tracta del primer cop que l'Estat anuncia que vol traspassar aquesta via i que és un bon anunci, ja que obriria la possibilitat de desdoblar aquest tram –proposta que Foment va revocar el 2012– i que Blanes i Girona poguessin estar connectats per una autovia.

En el cas de la variant de Sant Daniel, Xuclà afirma que la decisió també “demostra el gran error” que va suposar la construcció d'aquesta via que, a hores d'ara, “s'ha convertit en una carretera comarcal que uneix Quart amb Bordils”. Les darreres estadístiques de trànsit d'aquest tram continuen assenyalant la disminució del nombre de vehicles que hi circulen des que es va inaugurar el tram gratuït de l'AP7 entre Fornells de la Selva i Vilademuls. En la resposta del govern a la pregunta de Xuclà, s'assenyala que, l'octubre del 2005, ja es va signar un protocol entre Ministeri de Foment i Generalitat pel qual s'acordava el traspàs de diversos trams de la xarxa “d'interès general a mesura que vagin perdent la seva consideració com a tal i que s'hi inclou la variant de Sant Daniel”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia