Urbanisme

Municipal

Proposen canviar el sentit del carrer Riu Freser, a Girona

La demanda parteix dels veïns, per millorar el projecte del govern de fer una plaça al tram final d'aquest vial

Els veïns de l'entorn dels carrers Riu Freser i Santiago, al barri del Pla de Palau-Sant Pau de Girona, han proposat que l'Ajuntament canviï el sentit del carrer Riu Freser si es vol tirar endavant la reconversió d'un tram del carrer en plaça. Es tracta, en concret, del tram comprès entre els carrers de Santiago i Sant Isidre –l'últim tram del carrer del riu Freser–. Aprofitant que en el tram els dos edificis –un, encara, en construcció– estan enretirats respecte a la resta d'edificis del carrer, i que disposen d'un bon espai fins a la calçada, el govern municipal vol unir les dues parts i consolidar una plaça que esponjaria el sector i oferiria un nou espai veïnal. A més, hi ha la proposta de posar-hi una estació de Girocleta. Dimecres al vespre el regidor d'Urbanisme, Joan Alcalà, va explicar el projecte als veïns –convocats per l'associació de veïns del barri– amb la voluntat, segons va manifestar, de recollir les seves impressions i millorar el projecte si era el cas.

La presidenta de l'associació de veïns, Mònica Tarradellas, va dir ahir que el projecte de la plaça va ser ben rebut, però que els veïns temien que el carrer Santiago, que és cap on desviaria el trànsit quan es fes la plaça, experimentaria un gran increment del trànsit. Els veïns van dir al regidor que pensen que el carrer no està preparat per assumir-ho. Per facilitar la construcció de la plaça i evitar una major densitat de vehicles al carrer Santiago, va sorgir la idea de canviar el sentit del carrer Riu Freser, que ara va de sud a nord i que, per tant, passaria a ser del centre de la ciutat cap a l'entrada sud. Alcalà va ser receptiu a la proposta, i va dir als veïns que els tècnics n'estudiaran la seva viabilitat i, si és el cas, refaran el projecte. Els veïns també van traslladar a Alcalà la seva inquietud per l'estretor i la configuració de les voreres al sector. Segons Tarradellas, el regidor els va dir que el pla de mobilitat ja preveu intervencions per millorar-les.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona