Urbanisme

Estudiants d'arquitectura repensen l'Illa de Blanes

Uns 200 alumnes de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona, en conveni amb el consistori selvatà, han elaborat propostes per a la zona, i se n'exposen algunes a la biblioteca

Els treballs de 200 estudiants d'arquitectura que, d'acord amb l'Ajuntament, han fet propostes per urbanitzar els terrenys coneguts com a Illa de Blanes ja estan exposats a la biblioteca comarcal, que recull una selecció de les 114 propostes que s'han elaborat.

L'acte inaugural de la mostra, que es podrà visitar fins al proper 10 de febrer, es va completar amb una xerrada de presentació a càrrec de Moisés Gallego Olmos, responsable de l'assignatura i coordinador. L'experiència es va iniciar el passat mes d'octubre, fruit d'un conveni de col·laboració acadèmica entre l'Ajuntament de Blanes i l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona (Etsab). Es tractava que els estudiants fessin una reflexió al voltant dels terrenys que havien d'allotjar el que, inicialment, es va conèixer com a Illa Isozaki, que havia de dissenyar l'arquitecte japonès Arata Isozaki; finalment, el projecte va quedar en suspens. L'exestudiant d'arquitectura i regidor de l'Ajuntament de Blanes Víctor Catalán va fer de pont entre l'Ajuntament i la universitat. A partir del diàleg amb el consistori, es va elaborar la proposta d'incloure en els projectes un petit hotel apartament, habitatges de lloguer i de venda a preus concertats, un centre comercial i locals per a entitats. També s'havien de recollir botigues i espais lliures aprofitant l'estructura dels antics pavellons, juntament amb un aparcament soterrat i espais verds. Com una possible alternativa, hi havia l'opció fer-hi un hotel de cinc estrelles. Es van fer dos grups de treball: el primer l'han composat la majoria dels estudiants, que han desenvolupat una edificació híbrida que inclou l'hotel apartament i habitatges. Per la seva banda, el segon grup, minoritari però representatiu, ha desenvolupat un programa hoteler de luxe. Els resultats obtinguts evidencien les possibilitats de transformació de l'Illa de Blanes, més enllà de la viabilitat o no, dels projectes que s'hi implementin.

LA XIFRA

6,52
hectàrees
és la superfície total de la zona coneguda com a Illa de Blanes, on hi ha els antics pavellons.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona