Infraestructures i serveis

les inversions de l'estat

Reprenen les obres de l'N-II de Vilademuls a Orriols

El Ministeri de Foment va anunciar ahir que s'ha autoritzat la continuació del desdoblament després d'introduir-hi unes modificacions que van ser aprovades ara fa un any

El Ministeri de Foment ha autoritzat la represa de les obres de desdoblament de l'N-II de Vilademuls a Orriols (Bàscara), que és un dels trams del sector nord que fa temps que està empantanegat. Foment va informar ahir, amb un comunicat, que les obres, adjudicades per un pressupost d'11.858.000 euros, es van posar en marxa el 20 de maig de 2015 amb un termini d'execució de 28 mesos i 13 dies. Segons les mateixes fonts, el 17 de febrer de l'any passat la direcció general de Carreteres va autoritzar la redacció d'unes modificacions en el projecte per valor de 111.272,47 euros.

Segons Foment, aquestes modificacions de traçat –que per mitjà d'aquest darrer tràmit es desencallaran un any després de ser autoritzades– es faran per ajustar-se a l'obra executada de la connexió de l'enllaç de Vilademuls de l'AP-7 amb l'N-II, així com la reposició de l'N-II i les modificacions en l'enllaç de Sant Esteve de Guialbes. El projecte modificat inclou la recol·locació de la parada d'autobús de l'enllaç de Sant Esteve de Guialbes amb l'objectiu de millorar la seguretat vial. En el projecte modificat, s'han fet les adaptacions necessàries quant a la superfície de la carretera, el drenatge i la senyalització. Foment destaca que s'ha inclòs una partida corresponent a la supervisió arqueològica de les obres.

En aquest tram, de només 3,3 quilòmetres, els treballs (terres remogudes i enderrocs fets) van començar el 2009 i van quedar aturats un any després per les retallades aplicades pel ministre Blanco. El juny del 2015, el Ministeri de Foment va reactivar els tràmits, i a principi del 2016 van tornar a aparèixer les màquines en aquest sector, però sense convenciment.

LA XIFRA

11,85
milions
d'euros és la inversió total d'aquestes obres, que afecten 3,3 quilòmetres de l'N-II.

S'acumulen retards al sector nord

Al tram nord de l'N-II s'acumulen els retards i els incompliments dels terminis anunciats. El setembre de l'any passat, el conseller de Territori, Josep Rull, es va fer ressò de l'últim compromís incomplert del Ministeri de Foment: començar les obres fins a la Jonquera el 2016. L'exministra Ana Pastor havia assegurat a Rull que entre els mesos de juny i juliol del 2016 es posarien a licitació les obres del tram entre Orriols i la Jonquera. “La duplicació de la via fa més de 20 anys que hauria d'estar feta”, va dir Rull.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona