Infraestructures i serveis

Els veïns de Campelles han estat dècades pagant una tarifa plana per l'aigua

Després de desatendre molts requeriments, l'Ajuntament regularitza la situació amb 15.000 euros

Això li permet buscar un gestor del servei

Els veïns de Campelles han pagat fins ara una tarifa plana, un mínim de consum de 24 euros a l'any, per l'aigua perquè els ajuntaments de torn han anat obviant els requeriments que els feia l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) perquè regularitzessin el tema i paguessin segons el consum real. Fa uns quinze anys que es van instal·lar comptadors, però ningú s'ha encarregat de fer les lectures. Ara tot això canviarà i el municipi s'haurà d'ajustar a la normativa. I és que l'Agència Catalana de l'Aigua ha obligat ara l'Ajuntament a pagar 15.000 euros per no haver cobrat de manera adequada el cànon de l'aigua d'acord amb els consums reals que ha fet cada veí durant els anys 2013, 2014 i 2015, a raó de 50 euros per titular del servei. Des de l'1 de gener, el consistori ha començat a fer lectures de comptadors, a part que n'ha hagut d'instal·lar dos als dipòsits municipals.

L 'alcalde de Campelles, Joan Dordas (IdC-AM), admet que sabia que tard o d'hora arribaria el moment. Explica que el tema de l'aigua –la xarxa és municipal– era fins i tot una “arma electoral” que durant anys havia fet guanyar eleccions quan s'incloïa al programa mantenir el sistema actual i seguir facturant un mínim idèntic a tots els veïns. Canviar aquesta pràctica resultava “impopular” i aquest era un tema que l'actual equip de govern, que té l'alcaldia des del 2011, s'havia plantejat però no havia acabat de concretar.

Aquesta és una pràctica habitual que fa l'ACA per comprovar que els municipis tributen de manera adequada el cànon d'acord amb els consums reals. Arran d'aquest canvi en la facturació, també es plantegen contractar una empresa perquè s'ocupi de la gestió i de part de la inversió de la xarxa –cosa que no han pogut fer fins ara, per la situació de la tarifa plana–, una mesura, però, que encara no tenen del tot decidida.

LA XIFRA

1.500
euros
ha de pagar l'Ajuntament de Campelles a l'ACA per regularitzar la situació del rebut de l'aigua.

Una mica més de 23 euros de consum

El rebut de l'aigua per un habitatge era fins ara de 70,67 euros a l'any, dels quals 23,45 euros eren per consum mínim d'aigua i la resta, de cànon i impostos. Fins ara era igual per a tothom, ja sigui per a aquells que vivien sols, els que tenien una piscina, una granja, una empresa o els que eren propietaris d'un hotel. Cal dir, però, que en els tres últims casos esmentats sí que pagaven un cànon ajustat a la seva activitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona