Administracions

Llengua

Nou pas cap al bilingüisme a la Paeria per la traducció dels tràmits a la web

S'aplicarà gradualment per poder fer en les dues llengües qualsevol dels 500 tràmits en línia

Pacte entre el PSC i C's sense tocar el reglament lingüístic

L'equip de govern de la Paeria del PSC i el grup municipal de Ciutadans (C's) van pactar ahir fer un pas més per fer un Ajuntament bilingüe. El nou acord inclou traduir tota la web i que de manera progressiva es puguin fer els més de 500 tràmits en línia actuals amb les dues llengües.

La mesura l'exigia des de feia temps el grup de C's, que s'ha fixat com a objectiu que al final d'aquest mandat la Paeria sigui totalment bilingüe, segons va recordar ahir la presidenta del grup municipal, Ángeles Ribes.

La regidora, i principal aliada de l'alcalde, Àngel Ros, va detallar que es traduiran de manera gradual tots els documents i seccions que hi ha a la web. De manera immediata s'habilitaran sistemes perquè els veïns puguin fer ja tràmits en línia, com ara la inscripció a activitats, cursos o per matricular els infants a les escoles bressol. Segons Ribes, els usuaris podran descarregar-se els formularis en la llengua que vulguin o omplir-los a la mateixa web també en els dos idiomes.

L'acord es va tancar ahir després d'una reunió que la dirigent de Ciutadans va mantenir amb la tinent d'alcalde i regidora de Cultura Montse Parra.

L'equip de govern va voler deixar clar que la Paeria no farà cap canvi en el reglament d'usos lingüístics del 2014 i que només s'aplica aquest reglament quan diu que “els impresos s'han d'oferir en la versió catalana, sense perjudici del dret dels particulars a omplir-los en castellà. Les versions castellanes seran a llur disposició si la persona interessada ho demana”. Ara ja no caldrà ni que es demani.

LA FRASE

Mantenim l'objectiu que al final d'aquest mandat tots els tràmits a la Paeria siguin bilingües
Ángeles Ribes
Presidenta de C's a la Paeria

LA DATA

9-7-2015
Signatura del pacte
entre el PSC i Ciutadans a la Paeria pel cartipàs, però que ha anat molt més enllà.

Un pacte sòlid i crítiques des de l'oposició

C's dona suport al PSC a canvi d'una Paeria bilingüe, de no entrar a l'AMI i d'evitar símbols independentistes, entre altres coses. Un pacte sòlid i molt criticat des de l'oposició. Ahir, les primeres reaccions al nou pas cap al bilingüisme no es van fer esperar. El PEDeCAT va dir que generen problemes on no n'hi ha. ERC va dir que el català recula pel peatge que Ros paga a C's i, la Crida, també va alertar del retrocés del català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia