Medi ambient

medi ambient

Sorpresa a Girona per una llúdriga a l'Onyar

És un “fet inèdit” al centre de la ciutat i els experts parlen de “moment històric”

Sorpresa i gran expectació ahir a la plaça Catalunya de Girona per una llúdriga a l'Onyar. El regidor de Medi i Hàbitat Natural, Narcís Sastre, va ser el primer a descobrir-la, junt amb un tècnic, entre la plaça Catalunya i el pont de Pedra. “Ens hem quedat estupefactes perquè és un fet inèdit veure una llúdriga al centre de la ciutat”, explicava, i parlava de “ moment històric”. Després l'animal va anar fins a l'altre extrem de la plaça, davant del bolet, i després de menjar-se una carpa, va reposar una bona estona al sol. El regidor va remarcar que s'ha aconseguit crear un hàbitat permanent a sota la plaça per moltes espècies d'aus i que l'aparició “sorpresa” de la llúdriga la veu com “un incentiu per continuar treballant en la millora de la qualitat del riu”. Sastre va destacar l'alegria que va suposar per als que fa anys lluiten per reintroduir-la, com ara Ponç Feliu i Jordi Sargatal.

Sargatal parlava ahir, emocionat, de “grandíssima notícia”, i recalcava que era símptoma, d'una banda, de la qualitat ambiental que s'ha aconseguit netejant els rius, i de l'altra, “de civilització perquè apareix tranquil·la al mig de Girona i ningú la persegueix, sinó que la gent surt a veure-la”. El naturalista va recordar que al 1995 la llúdriga era extingida a tot el nord-est de Catalunya, i va impulsar la reintroducció als Aiguamolls de 42 exemplars capturats a Extremadura. “Ha estat un èxit perquè avui en tenim centenars”, va dir Sargatal, i va afegir que se n'han vist fins a Granollers, però també a la Jonquera i fins a les valls del Ter i del Tec, a la Catalunya del Nord.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia