Urbanisme

Ajuts pel temporal

Malgrat demanarà ajuda a l'Estat per refer el camí dels càmpings malmès

Xifren en 226.000 euros el cost de la reconstrucció que es farà després de l'actuació al litoral

Enric Millo visita la zona i anuncia l'inici imminent de les obres

L'Ajuntament de Malgrat de Mar ja sap quin serà el cost de condicionar el tram del Camí de la Pomereda que el temporal es va menjar. L'avaluació feta pels tècnics xifra en poc més de 226.000 euros l'obra que ha d'assumir el consistori, el qual, però, ja ha confirmat que s'ha adherit a la línia d'ajudes econòmiques que l'Estat ha obert als municipis afectats pels episodis de mal temps de gener i febrer. La regidora d'Urbanisme i de Platges, Mireia Castellà (JxM), va confirmar ahir que la petició a l'administració estatal ja s'ha fet, “però en qualsevol cas la subvenció cobrirà com a màxim el 50% del cost i la resta l'haurà d'assumir directament l'Ajuntament”. Castellà assenyala que per aquest motiu el govern local haurà de fer una modificació pressupostària per incloure la nova despesa. L'actuació, a més, no es podrà dur a terme fins que no s'hagin enllestit les obres de condicionament de la costa que correspon fer a l'Estat, que n'és l'administració competent. Precisament ahir, en una visita llampec a la zona, el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, acompanyat de la delegada de Costes, Maria Toledano, va confirmar els 2,1 milions d'euros que s'invertiran per pal·liar els desperfectes als municipis de Malgrat de Mar i Pineda de Mar. Millo va avançar que les obres començaran la setmana vinent i que tindran un període d'execució de tres mesos, “just per poder començar la temporada d'estiu”. Les paraules de Millo, doncs, evidencien que el litoral del nord de la comarca passarà una Setmana Santa en obres. Els 1,1 milions de l'actuació d'urgència que corresponen a Malgrat de Mar es destinaran en bona part a la construcció de l'escullera existent “però amb una forma d'essa, i a fer una escullera de protecció de tot el camí paral·lel a la costa d'uns 300 o 350 metres”. També hi haurà aportació de sorra. “La que sigui necessària”, ha dit Millo.

En aquest sentit, la regidora d'Urbanisme va traslladar ahir als representants de l'Estat la necessitat que Costes faci un estudi mediambiental de com pot afectar l'escullera una zona tan sensible com el Delta de la Tordera. Mireia Castellà en farà la petició per escrit. “Volem garanties que l'obra es farà bé”, va assenyalar.

Crítiques al delegat

Alguns regidors no van amagar ahir el seu malestar pel fet que la visita del delegat del govern espanyol hagués estat anunciada només una hora abans a l'Ajuntament. “Ni estudi ambiental ni consens de les parts”, va assenyalar el segon tinent d'alcalde pel PDeCAT, Jofre Serret. Al seu torn, la regidora Neus Serra va assenyalar que la visita reflecteix “tics d'antiga política” i falta de respecte a les institucions públiques locals” per part del delegat Millo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia