Infraestructures i serveis

Xarxa de trens deficitària

Rull pregunta a Renfe sobre el caos a Montcada

El departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat demanarà a Renfe explicacions per conèixer si va actuar amb previsió dimecres i si va avisar els usuaris de la concentració que s'havia convocat al vespre a Montcada després d'un nou atropellament dimarts al matí. Segons fonts de la companyia, noranta trens i 11.000 viatgers de cinc línies de rodalies es van veure afectats per la protesta –mig miler de persones van manifestar al carrer –que va durar cap a quatre hores i que va derivar en el tall de la circulació de combois a les estacions de Montcada i Reixac-Manresa i Montcada Estació. En declaracions a RAC1, el conseller Josep Rull va assenyalar ahir que la companyia no va actuar amb “diligència” . Hi va afegir que “hauria hagut d'informar adequadament els usuaris perquè sabia que es tallaria la via”, a més d'haver previst “sistemes alternatius” de transport. Segons fonts del departament, de moment només es produirà aquesta demanda d'informació, però no es descarta que més endavant pugui derivar en un expedient.

La companyia va assegurar dimecres que, tot i no rebre la comunicació oficial de l'Ajuntament de Montcada, es va avisar els usuaris i es van buscar alternatives. El consistori vallesà va respondre, però, que sí que va avisar, i va fer responsable Renfe de la situació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia