Infraestructures i serveis

Conseqüències del temporal

247.000 euros en quatre mesos per a danys dels temporals

Del novembre al febrer, Costes ha destinat diverses partides a pal·liar-ne els efectes als municipis costaners

L'Estat ha destinat del novembre al febrer fins a 247.000 euros a pal·liar els danys dels diversos temporals que han sacsejat els municipis costaners gironins. L'import més elevat va ser la inversió d'emergència de 125.000 euros que el Ministeri d'Agricultura i Medi Ambient va aprovar per fer front als desperfectes que hi va haver al gener als municipis del Port de la Selva, Tamariu, Calonge i Tossa de Mar. Prèviament, havia destinat 32.000 euros per a una obra d'emergència al camí de ronda de Llançà, on va caure un mur arran d'un episodi de temporal del novembre, i 10.000 euros per reparar una esllavissada en un penya-segat de Portbou, en què es va sanejar aquesta muntanya i s'hi va instal·lar una malla, una actuació que, segons explica el cap de Costes a la demarcació, Jordi Planella, va ser complementària a una de l'any passat. I al febrer, l'Estat va concedir 80.000 euros més a reparar l'escullera del passeig d'es Monestrí i el passeig de l'escullera davant punta sa Palomera. A aquestes inversions, se'ls haurà d'afegir la inversió sol·licitada pels danys de la gran ventada que el cap de setmana passat va fer estralls a la costa: 50.000 euros per al camí de ronda Torre Valentina-Platja d'Aro, on van caure diversos pins, i 50.000 euros més per reparar destrosses al passeig de Platja d'Aro.

D'altra banda, destinarà 200.000 euros més per col·locar la passarel·la al tram del camí de ronda a la cala Canyers; obres que es preveuen fer aquest any.

LES XIFRES

80.000
euros
dels 247.000 són per a obres a Sant Antoni de Calonge i Blanes per pal·liar els danys del mes passat.
50.000
euros
més seran demanats per pal·liar els danys del cap de setmana passat al camí de ronda de Platja d'Aro.

La depuradora de marisc de Roses

Segons el cap de Costes de l'Estat a les comarques gironines, es preveu que entre aquest mes i el que ve s'iniciïn les obres d'enderroc de l'antiga depuradora de marisc de Roses, desocupada i en estat ruïnós des de fa anys i que ocupa 3.000 metres davant del mar. Aquestes obres estan pressupostades en 300.000 euros i el seu principal handicap és que part dels residus que es generaran són tòxics, motiu pel qual hauran de ser tractats de manera especial. Planella calcula que, un cop iniciades les obres, aquestes no s'allargaran més d'un parell de mesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona