Medi ambient

La PDE convoca una protesta demà a Tortosa

El moviment social alerta que s'està fent el transvasament a Barcelona

La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) ha convocat demà al migdia una concentració de protesta davant de la delegació del govern a les Terres de l'Ebre, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de l'Aigua. El moviment social sosté que no hi ha res a celebrar perquè “s'està executant el transvasament cap a Barcelona a través del canal Segarra-Garrigues”. L'acord que permetrà fer arribar l'aigua del Segre del pantà de Rialb a 31 municipis de la Segarra, l'Urgell, l'Anoia i la Conca de Barberà ha indignat la PDE. “Hi ha set municipis que no són de la mateixa conca hidrogràfica, així que estem davant d'un transvasament que es finança des del govern i que es defensa com un projecte de país”, ha manifestat el portaveu de la PDE, Manolo Tomàs.

I per tal d'expressar el distanciament entre el govern català, que fa poc més d'un any es va sumar a la manifestació de la PDE a Amposta, i el moviment antitransvasament tindrà lloc la protesta demà a les dotze del migdia. “El govern ens ha girat l'esquena, finança el transvasament a Barcelona”, ha lamentat Tomàs. A més, la PDE sosté que les institucions ebrenques no s'enfronten a la realitat i tampoc fan res per defensar activament les Terres de l'Ebre i el Delta. “S'impulsa un pla de desenvolupament que aposta per concentrar els recursos en les masses urbanes potents en detriment de la resta del territori”, ha dit el portaveu de la PDE. El moviment social ha fet arribar una carta al delegat del govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarés, per manifestar-li el seu malestar.

D'altra banda, la PDE ha reclamat una reunió amb la ministra d'Agricultura, Isabel García Tejerina, per traslladar-li l'impacte que provocarà en les Terres de l'Ebre el pla hidrològic de l'Ebre. De moment, però, encara no els ha respost.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia