Urbanisme

gastronomia

la renovació del Bulli

La primera fase d'obres a l'antic Bulli s'acabarà al maig

La proposta de Ferran Adrià, pendent dels permisos per al projecte complementari, que inclou els accessos, un aparcament i un edifici d'entrada

El xef confia que pugui entrar en servei el 2018

Ferran Adrià preveu que la primera fase d'obres a cala Montjoi per enllestir els nous espais del futur Bulli 1846 s'acabin al final de maig. Després s'abordaran els interiors del que concep com un “laboratori expositiu” dedicat a la gastronomia. Aquest conjunt, però, continua pendent dels permisos per abordar el projecte complementari, que inclou els accessos, uns jardins d'exposició, un aparcament i un edifici d'entrada al complex. Adrià diu que la tramitació va endavant i que treballen amb la idea que l'espai pugui començar a funcionar l'any vinent (tot i que al final del 2016 confiava que pogués ser aquest any).

Avançant-se a les possibles crítiques (vegeu peça), Adrià remarca que durant els dos primers anys l'equipament només rebrà visites concertades i que després l'obriran al públic en general. Insisteix que en cap cas hi haurà massificació, però remarca que el projecte pot ajudar a allargar la temporada turística del municipi.

Espais exteriors

Els treballs actuals, que estant a punt d'acabar-se, corresponen a l'ampliació del 20% de l'antiga superfície construïda, tal com permet la normativa del parc natural en el qual està inclòs aquest espai. Segons Adrià, els treballs estan molt avançats i tan sols falta acabar els sostres i la instal·lació de la cúpula de fibra que cobrirà l'espai dedicat al brainstorming (pluja d'idees), a la part superior dels terrenys.

El 2016 Ferran Adrià va anunciar que renunciava al projecte inicial, que implicava una ampliació molt superior al 20% i que va mobilitzar els ecologistes en contra. El nou projecte preveu situar una part de l'espai visitable –que inicialment es preveia interior– a l'aire lliure, a la part dels jardins de l'antic restaurant. El projecte preveu portar a cala Montjoi creatius de primer nivell i de disciplines diverses (cuiners, arquitectes, científics i artistes), que investigaran el procés creatiu a partir de l'alta gastronomia.

La part expositiva seria un itinerari per entendre aquest procés creatiu, que començaria a fora i es completaria veient com treballen els investigadors.

La Iaeden vol control de les superfícies ampliades i ampliables

La Iaeden ha incorporat aquest mes les seves al·legacions al projecte complementari que l'equip de Ferran Adrià ha presentat per a cala Montjoi: els ecologistes demanen a l'administració que verifiqui el càlcul de demolicions i construccions per garantir que no se superarà el 20% d'ampliació permès, en relació amb les edificacions anteriors. El projecte compensa una sèrie d'enderrocs (torreta, casetes tècniques, i una antiga depuradora), amb la construcció d'un pavelló d'accés i una caseta al pàrquing. Els ecologistes, però, detecten possibles actuacions que no es compten, com una sala tècnica soterrada de 215 m² que per sobre disposa d'una edificació de 41,50 m². La Iaeden demana garanties a l'administració tenint en compte que els canvis successius de projecte dificulten fer-ne una valoració exacta, i destaca que” es fa difícil entendre que l'ampliació és tan sols del 20%”. L'altre aspecte que destaca la Iaeden és el de la freqüentació, que no veuen prou estudiada. “Es considera important definir la capacitat màxima per dia per avaluar si cal fer un estudi de mobilitat i no deixar-ho a l'atzar”, diuen els ecologistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia