Medi ambient

municipal

turisme

L'aparcament a Mont-rebei s'haurà de reservar per internet

Acord per millorar la gestió de l'accés al congost de Mont-rebei

Un panell lluminós oferirà en temps real l'estat de l'aparcament a l'accés nord

La Fundació Catalunya-La Pedrera i l'Ajuntament de Sant Esteve de la Sarga han acordat un seguit d'accions per millorar l'accés al congost de Mont-rebei. Entre les mesures, que es posen en marxa abans de les vacances de Setmana Santa, destaca el nou sistema de reserva prèvia en línia de la plaça d'aparcament de la Masieta, que estarà limitada a 150 places al dia. Una segona mesura serà la informació en temps real de l'estat de l'aparcament amb un panell lluminós situat a l'accés nord del congost, al qual s'accedeix des del Pont de Montanyana. Aquestes accions han de donar resposta a l'elevat nombre de turistes que des de ja fa uns mesos registra aquest espai natural, una xifra que ha anat augmentat progressivament amb el temps.

L'objectiu de les mesures adoptades és minimitzar els problemes de massificació i millorar la visita. El sistema de reserva en línia estarà disponible aviat al web Congostdemontrebei.cat i permetrà als visitants planificar anticipadament la visita i evitar desplaçaments i aglomeracions a la zona.

Millores en el servei

Amb l'objectiu de millorar la gestió i els recursos del punt d'informació de la Masieta, també s'ampliaran els dies i horaris d'atenció al visitant. El punt d'informació obrirà tots els divendres, dissabtes, diumenges, festius i ponts de febrer a desembre, i del 15 de juliol a l'11 de setembre ho farà cada dia. L'horari serà de 8.30 h a 17 h, ampliat a les 19 h entre el 15 de març i el 15 d'octubre. El personal d'atenció al visitant també s'incrementarà. Un total de set persones cobriran els diferents torns necessaris per atendre els visitants. Fora de les hores d'obertura es tancarà l'aparcament per facilitar la gestió de les reserves. Dins de l'aparcament de la Masieta no estarà permesa l'acampada ni la pernoctació i amb aquest objectiu es prohibeix l'entrada d'autocaravanes.

A més, de manera coordinada, en els tres accessos a la zona del congost, s'instal·larà un panell de normes de comportament del visitant en diferents idiomes i es realitzaran enquestes per conèixer el perfil i la satisfacció dels visitants.

LA XIFRA

2.000
persones
visiten Mont-rebei en determinats dies de l'any, un fet que posa en perill la seguretat dels senderistes.

LA DATA

10.04.17
Setmana Santa
és la data prevista per posar en marxa les mesures per millorar l'accés al congost


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona