Medi ambient

medi ambient

residus

Girona, capital en la gestió de residus

Madrenas vol que la ciutat sigui un referent europeu en la protecció del medi ambient amb el fòrum internacional

El Fòrum Internacional de Gestió de Residus Municipals que es farà el febrer de l'any que ve a Girona pretén ser un “referent europeu” en la protecció del medi ambient i, “sobretot”, en la gestió sostenible de residus. Així ho va afirmar l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ahir durant la presentació d'aquest fòrum, que reunirà durant tres dies a la ciutat –del 6 al 8 de febrer– nombrosos ponents d'àmbit internacional que explicaran les diferents experiències reeixides en la gestió de residus de dotze ciutats d'arreu del món, amb l'objectiu que els càrrecs electes i tècnics gironins recullin i intercanviïn idees per millorar els respectius models municipals. Així, entre d'altres, es presentarà el cas de Milà, exemple de ciutat de més d'un milió d'habitants que no té contenidors al carrer, que fa el porta a porta i que té una recollida selectiva del 54%. O el de San Francisco, on el model simplificat de recollida situa els resultats en el 80%.

Segons el director de l'Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost, el fòrum serà un “aparador” excepcional que servirà per “sacsejar consciències” i millorar encara més els resultats en la gestió de residus. “Ho fem bé, però cal fer un pas endavant”, va dir Tost, que entre les seves propostes per millorar hi ha reforçar encara més el porta a porta, insistir en la fracció orgànica i en la idea que “si recicles, pagaràs menys”.

En la presentació també hi va ser el delegat d'Ecoembalajes, Oscar Martín, el diputat de Medi Ambient, Lluís Costabella, i la directora de Fira Girona, Coralí Cunyat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona