Medi ambient

ERC defensa una Barcelona lliure de cetacis en captivitat al zoo

El grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya a l'Ajuntament de Barcelona vol que la capital catalana sigui declarada “ciutat lliure de cetacis en captivitat”. En concret, el partit rebutja la situació dels dofins que actualment viuen al Zoo de Barcelona. “Tenim sis dofins en una banyera, incomplint totes les normatives”, va assenyalar ahir el regidor Jordi Coronas sobre les petites dimensions del delfinari, en el marc de la jornada Barcelona Animalista organitzada pels republicans. La proposta d'ERC és traslladar els dofins a una reserva marítima situada a l'illa grega de Lipsós. ERC subratlla, però, que demanar una solució per als dofins no significa reclamar la clausura del zoo. “No estem plantejant el tancament del zoo, però sí el replantejament de l'equipament, impulsant el seu vessant de recerca i preservació d'espècies en risc, i tot plegat amb la cooperació amb altres centres”, va assenyalar el cap del grup municipal d'ERC, Alfred Bosch. Pels republicans cal respectar la “dignitat” dels animals perquè “és també dignitat humana”.

La presidenta de la Fundació per a l'Assessorament i Acció de Defensa dels Animals (Faada), Carla Cornella, va detallar als mitjans que el “santuari marítim” on viurien els sis dofins del Zoo de Barcelona a l'illa de Lipsós està ara en procés de construcció en una badia de 350 metres de longitud, 120 metres d'amplada i 20 de profunditat. “Gaudirien d'una vida al més similar a estar en llibertat”, va dir Cornella, i va matisar que en un primer moment els dofins haurien d'estar en règim de “semillibertat” després d'estar anys, i, fins i tot, des del seu naixement, en piscines.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona