Medi ambient

Monistrol investigarà la fuita de gasoil del pavelló

L'Ajuntament encarrega un estudi per determinar si el vessament és la causa de la contaminació de l'aigua potable

El municipi pot tornar a captar aigua de l'aqüífer després de vuit dies

L'Ajuntament de Monistrol de Montserrat encarregarà una investigació per determinar si la fuita de gasoil del pavelló va causar la contaminació de l'aigua potable del municipi. Ho va explicar l'alcalde, Joan Miguel, que va detallar que ahir mateix ja es van valorar pressupostos de diverses empreses.

L'estudi que farà l'Ajuntament s'afegeix a les investigacions que continuen fent els Mossos d'Esquadra i l'Agència Catalana de l'Aigua per mirar d'esclarir què va provocar la forta olor i el regust de petroli de l'aigua. Miguel va detallar que, si la investigació que ha encarregat no és capaç de determinar si la fuita del pavelló n'és o no la causa, “difícilment es podrà saber què ho ha provocat”. L'altra opció que quedaria és un vessament incontrolat d'algun particular o empresa en algun dels punts de la muntanya on l'aigua que va a parar a l'aqüífer es filtra terra endins. En aquest cas, com que no es va agafar l'autor in fraganti, seria molt difícil poder trobar el culpable.

S'acaben les cisternes

Les cases de Monistrol tornen a rebre des d'ahir aigua de l'aqüífer de la Font Gran. Divendres es van instal·lar filtres de carbó actiu a les canonades prèvies al dipòsit que permeten eliminar les restes d'hidrocarburs. Un cop comprovat el funcionament i un cop rebut el vistiplau de l'Agència de la Salut Pública, ahir al migdia es va poder reactivar la captació de l'aqüífer. A la mateixa hora, un camió cisterna amb aigua de Sant Vicenç de Castellet i Castellbell i el Vilar va descarregar els últims litres a Monistrol. Tot i això, la secretaria de Salut Pública va comunicar que “es continuarà fent un seguiment exhaustiu de l'aigua abans de ser filtrada per valorar si encara hi ha contaminació a la captació i just després dels filtres per valorar que retinguin bé els contaminants”.

LA XIFRA

3
investigacions
estan en marxa: la que està fent l'ACA, la dels Mossos d'Esquadra i ara la que farà el consistori.

El pavelló, de descartat a analitzat

La hipòtesi del pavelló ha estat sobre la taula des del primer dia. La fuita de gasoil s'havia produït només tres dies abans que es detectés que l'aigua de l'aixeta feia olor de petroli i la lògica feia lligar caps a més d'un. Tot i això, inicialment l'Ajuntament va descartar la hipòtesi. Diversos veïns –com un que va aprofitar la reunió oberta per portar a l'alcalde un grapat de terra extreta del pavelló tacada de petroli– han insistit durant aquesta última setmana en l'opció del pavelló. Ahir, el govern de Monistrol va confirmar que s'investigarà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona