Medi ambient

Més diners de la Diputació de Barcelona per vetllar pel Ter

L'ens presidit per Mercè Conesa iguala la Diputació de Girona a l'hora de potenciar i protegir la conca del riu

Les diputacions de Girona i Barcelona i el Consorci del Ter, que agrupa una seixantena de municipis per on passa el riu, van signar ahir un conveni de col·laboració per protegir i potencial les activitats a la seva conca.

L'ens presidit per Mercè Conesa –l'alcaldessa de Sant Cugat no va poder ser ahir a la Cellera de Ter i Amer– doblarà l'aportació econòmica al Consorci (de 12.500 euros a 25.000), la mateixa que farà la Diputació de Girona, presidida per Pere Vila.

El Consorci del Ter, que presideix l'alcalde de Sant Gregori, Joaquim Roca (PDC), va signar el conveni amb Vila i el diputat adjunt d'Espais Naturals i Medi Ambient, Jesús Calderer, que és l'alcalde de Cercs (Berguedà). L'acord inclou, entre altres coses, l'ampliació d'activitats en l'àmbit del riu, la dinamització de la Ruta del Ter i els seus afluents i el desenvolupament econòmic i turístic dels municipis.

La canonada

La signatura del conveni va tenir lloc ahir a la tarda en un restaurant del Pasteral, al municipi de la Cellera, molt a prop de la canonada que du aigua del riu fins a l'àrea metropolitana de Barcelona. Ben a prop d'aquest restaurant hi ha un centre d'interpretació del territori, situat a l'antiga escola del Pasteral, construïda durant la Segona República.

Assemblea a Amer

Posteriorment, els càrrecs polítics van anar a l'espai de Can Boles d'Amer, al monestir, on hi va haver assemblea general del Consorci del Ter. Hi van ser presents una quarantena d'alcaldes dels municipis per on passa el riu, municipis del Ripollès, Osona, la Selva, el Gironès i el Baix Empordà. Hi havia, entre molts altres, els alcaldes de Bescanó (Pere Lluís Garcia), la Cellera de Ter (David Sarsanedas) i Sant Hilari Sacalm (Joan Ramon Veciana). En els actes, també hi va ser present la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat del govern, Marta Subirà.

LA XIFRA

25.000
euros anuals aportarà la Diputació de Barcelona al Consorci del Ter, el doble del que hi aporta ara.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona