Medi ambient

medi ambient

Un grup d'experts avaluarà els terrenys d'Ercros a Flix

El govern accepta la demanda de l'Ajuntament i serà més exigent en la descontaminació de les 40 hectàrees de sòl industrial

Es constituirà una comissió tècnica abans de final d'any

La Generalitat, l'Ajuntament de Flix i un grup d'experts treballaran conjuntament perquè el sòl industrial d'Ercros sigui descontaminat. Després de mesos reclamant que les 40 hectàrees de sòl industrial de Flix es netegen, l'alcalde de Flix, Marc Mur, va pactar ahir amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, la constitució, abans de final d'any, d'una comissió d'experts que avaluarà de manera independent els residus que s'acumulen al sòl de Flix. “Hi ha bona sintonia entre l'Ajuntament i el govern, estem satisfets perquè el tema del sòl contaminat d'Ercros s'enfocarà d'una altra manera”, va dir Mur.

Fins ara, l'alcalde de Flix i l'Agència de Residus de Catalunya (ARC) havien mostrat criteris diferents a l'hora d'avaluar els terrenys d'Ercros. “El conseller Rull s'ha compromès a ser més exigent amb Ercros”, va manifestar Mur. En aquest sentit, els serveis jurídics de l'ARC estudiaran si és necessari un canvi en la normativa de sòls contaminats. “Tenim un objectiu comú, i és que el sòl d'Ercros sigui apte per a l'ús industrial sense limitacions”, va assenyalar l'alcalde de Flix. Experts com ara el professor del CSIC Joan Grimalt sostenen que el volum de metalls pesants i compostos organoclorats escampats pel complex d'Ercros és únic a Europa i reclamen que se'n faci un estudi com en el que es va fer en el cas de la contaminació al pantà. Per la seua banda, l'alcalde de Flix entregarà avui al Parlament un seguit de reclamacions sorgides de la compareixença en la comissió de Medi Ambient l'octubre passat.

D'altra banda, els alcaldes de Cardona i Flix, Ferran Estruch i Marc Mur, van fer ahir una defensa fèrria de la Catalunya interior i es van mostrar molt crítics amb la Generalitat: “Si aquesta situació s'estigués vivint als voltants de Barcelona, el paper de la Generalitat seria diferent”, va dir Mur.

LA FRASE

Tenim un objectiu comú, que és l'ús del sòl industrial d'Ercros sense limitacions per la contaminació
Marc Mur
ALCALDE DE FLIX


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona