Medi ambient

Reparen el camí de ronda de Fornells

La brigada de Begur refà els graons d'accés i el sector d'Es Cau amb formigó i dignificarà un túnel subterrani

L'àrea d'Obres de l'Ajuntament de Begur està rehabilitant el camí de ronda que va de la platja Fonda al port de Fornells. L'actuació ha començat per les escales d'accés del primer tram del sender i l'assentament del terreny davant els apartaments Es Cau, que ara és de terra. Les obres són a càrrec del pressupost de la brigada municipal.

El paviment, igual que els graons, es consolidarà amb una base de formigó tintat. I seguidament es repassarà la resta del camí, especialment amb la millora del túnel que dóna accés a aquest tram per la banda de Fornells. “Volem que tots els camins de ronda del municipi estiguin arreglats de cara a la propera temporada estival”, ha manifestat el regidor de Platges i Manteniment, Francesc Pilsà, que ha recordat que són molt concorreguts.

Per aconseguir aquesta fita, també hi ha previst, segons ha afirmat Pilsà, continuar els treballs al tram que va de Fornells a la platja d'Aiguablava i, més tard, al traçat comprès entre sa Riera i ses Negres. Una acció que completarà la millora d'aquest vials costaners.

A l'estiu, l'Ajuntament ja va actuar en el tram del camí que dóna a l'Illa Roja, arran de la detecció de diversos despreniments de roca als talussos. La millora, per seguretat, d'aquest tram, va costar a l'Ajuntament quasi 60.000 euros. Per aquest mateix motiu, l'Ajuntament ja va actuar-hi el 2005, com també, pel mateix motiu, a sobre la platja Fonda.

Quatre trams

Com que el litoral del municipi és molt accidentat, el camí de ronda begurenc no té continuïtat al llarg dels seus 20 quilòmetres de costa, sinó que es troba dividit en quatre trams independents. De nord a sud, el primer camí de ronda comença a la platja del Racó, passa per la cala d'Illa Roja, i acaba a Sa Riera. El segon surt de Sa Riera en direcció est i recorre uns 500 metres de litoral oferint una panoràmica espectacular dels penya-segats i la costa abrupta. El següent camí de ronda connecta les dues platges situades a l'est del poble, les amagades cales d'Aiguafreda i Sa Tuna; i el darrer tram, el més llarg, compren les cales i platges de la zona de Fornells, al sud del municipi: Platja Fonda, les petites cales de Fornells, i la platja d'Aiguablava.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona