Medi ambient

Infraestructures

Sant Adrià comença la neteja de les vies del tren

L'Adif pagarà de manera subsidiària aquestes obres prèvies a la construcció d'un mur per impedir-hi els abocaments

Els serveis de neteja han treballat durant tota aquesta setmana en les tasques de neteja i adequació del carrer d'Eduard Maristany, a tocar de la via del tren entre el límit amb el polígon sud de Badalona i l'estació de tren de Sant Adrià de Besòs. El consistori adrianenc s'ha fet càrrec de les tasques d'adequació de l'espai per execució subsidiària que haurà d'abonar l'Adif, la propietària dels terrenys. L'empresa de la infraestructura ferroviària també assumirà la construcció i el pagament d'un mur de protecció dels terrenys per evitar que en el futur hi facin abocaments. El mur que està previst aixecar farà 500 metres de llargada i dos d'alçada i tindrà un cost d'uns 130.000 euros.

Des de l'any 2013 l'Ajuntament ha reclamat en reiterades ocasions que l'empresa titular dels terrenys es fes càrrec del manteniment de les seves instal·lacions i de la reposició de les tanques originals, trencades en diferents punts del recorregut. En aquest temps, el consistori adrianenc ha imposat a l'Adif tres multes coercitives per valor de 1.000, 2.000 i 3.000 euros i ha interposat una demanda contra l'empresa al jutjat central contenciós administratiu, per manca d'activitat en les seves obligacions de manteniment dels terrenys ferroviaris. El jutjat va dictar sentència declarant la inadmissió de la demanda, ja que considerava que l'actuació municipal adient era fer la neteja dels terrenys ferroviaris per la via de l'execució subsidiària a càrrec del titular dels terrenys, tal com s'està fent ara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona