Medi ambient

balanç del temporal

Cabrera persisteix i torna a reclamar per la platja

L'Ajuntament presenta recurs al Suprem per exigir responsabilitats al port de Mataró i a l'Estat

Tot i la sentència en contra, entenen que no està perdut

L'impacte de l'últim temporal a Cabrera de Mar ha estat espectacular i les instal·lacions del Club Nàutic han rebut de valent pel fort onatge. La poca sorra en aquest tram de platja ha desaparegut del tot i la terrassa del club és pràcticament a l'aigua. L'alcalde de Cabrera, Jordi Mir (PDECat), recorda que hi ha actuacions d'urgència pendents en aquest tram de la façana marítima i que s'han d'acordar entre les administracions competents que són l'Estat i la Generalitat. “Sabem i esperem que aquestes converses s'han de reprendre aviat i analitzar una solució sobre la taula”, indicava Mir.

La regressió de la platja a Cabrera continua sent la batalla perduda per l'Ajuntament. Aquesta setmana, però, els grups municipals han decidit tirar endavant el recurs al Tribunal Suprem contra la sentència que va dictar l'Audiencia Nacional i que és desfavorable per reclamar responsabilitats ambientals al port de Mataró, la Generalitat i l'Estat. La decisió arriba setmanes després que el consistori conegués la resolució judicial que considera que no queda provat que la construcció del port és l'única causa de la pèrdua de sorra. “Argumenten que no és l'única causa, però sí que és una de les principals i no l'exculpa de responsabilitats”, considera l'alcalde. Amb aquest i d'altres arguments miraran de defensar el que consideren una injustícia i reclamar compensacions per resoldre l'aportació de sorra, que els últims anys ha anat en regressió.

Des del consistori s'assenyalen els greus perjudicis de no tenir platja més enllà de l'impacte ambiental, per a l'economia i el turisme, ja que no es pot disposar d'un passeig estable o la certesa de posar guinguetes a l'estiu. L'Ajuntament va decidir el 2009 querellar-se contra el port, la Generalitat i l'Estat en considerar-los responsables de l'impacte ambiental que havia suposat aquesta infraestructura que es va construir l'any 1991.

LA XIFRA

El port no és l'única causa de pèrdua de la sorra, però això no l'exculpa de responsabilitats
Jordi Mir
Alcalde de cabrera de mar (PDECAT)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona