Medi ambient

Ramaderia

Més de cent ovelles moren per l'atac de dos gossos

Netejaven el bosc per a l'ADF de Matadepera i moltes van morir per asfíxia en voler fugir

Fins a 113 ovelles i cabres del servei que l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF) de Matadepera tenia contractat a l'empresa La Vall SCP, del pastor local Pau García, perquè durant l'any fessin tasques de pastura i neteja del sotabosc per reduir el risc d'incendis forestals, van morir dilluns a la matinada per l'atac de dos gossos de raça potencialment perillosa que van entrar al corral mentre el ramat dormia. La xifra d'animals morts, però, és provisional, ja que podria augmentar perquè hi ha una desena d'exemplars més que estan ferits, segons va explicar Francesc Closa, el veterinari contractat per l'Ajuntament a Matadepera.cat. Els gossos van atacar i matar alguns dels exemplars –tots femelles amb cries i algunes, prenyades–, però la gran majoria van morir asfixiades perquè s'amuntegaven les unes sobre les altres en intentar fugir.

Segons va explicar el president del grup d'intervenció de l'ADF Matadepera, Joan Trenchs, ja feia cinc o sis anys que contractaven el servei a La Vall SCP, tot i que des del 2003 les ovelles estaven treballant amb altres pastors per fer les tasques de neteja del sotabosc per evitar incendis. A partir d'ara, si no ho pot continuar fent totalment La Vall, hauran de mirar si reprenen la feina manualment. Amb tot, Trenchs espera que les assegurances del propietari dels gossos, que ja va ser identificat, paguin el cost dels animals morts i el pastor pugui comprar més exemplars per continuar fent la feina. Amb tot, prefereix que sigui Pau García –aquest diari va intentar sense èxit posar-se en contacte amb ell– qui expliqui el detall dels possibles acords entre les parts després que el pastor hagués posat la corresponent denúncia als Mossos d'Esquadra. Per la seva banda, l'ADF no tenia previst presentar cap denúncia, i l'Ajuntament tampoc va explicar si aplicaria algun tipus de sanció al propietari dels dos gossos que van fer l'atac.

Trenchs explica que no és el primer incident amb gossos descontrolats al municipi i fa una crida als propietaris perquè els tinguin sota control i evitin mals majors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia