Medi ambient

Connectaran urbanitzacions de Tossa amb la depuradora

L'Ajuntament ha encarregat el projecte per portar les aigües residuals de Cala Llevadó, Martossa i Santa Maria de Llorell fins a l'estació depuradora municipal, que també s'haurà d'ampliar

L'Ajuntament de Tossa està fent un projecte per portar les aigües residuals de tres urbanitzacions (Cala Llevadó, Martossa i Santa Maria de Llorell) a la depuradora municipal, que gestiona el Consorci Costa Brava, ja que actualment o no tenen depuradora i utilitzen fosses sèptiques, o les que tenen són massa petites i tenen emissaris que aboquen a la riera, segons va explicar l'alcaldessa de Tossa, Gisela Saladich.

L'alcaldessa va explicar en el darrer ple, arran d'una pregunta de la regidora de CiU Àngela Cuatrecasas, que és probable que es faci una estació de bombament per portar les aigües residuals de les urbanitzacions fins a la depuradora. En concret, Cuatrecasas es va interessar pel conveni de gestió que l'Ajuntament va signar a mitjan desembre passat en l'àmbit del programa d'actuació urbanística de la zona de Martossa Porto Pi. Cuatrecasas va demanar si el conveni havia de passar pel ple després de signar-se, i en cas afirmatiu, per què encara no s'havia fet. “Ens hem llegit la proposta [va dir referint-se al conveni], que entenem que és molt interessant per al model de poble que volem”, va dir. El conveni, hi va afegir, preveu la remodelació i adequació de la depuradora a la normativa actual. “Ells van dir que la remodelarien i l'adequarien perquè funcionés, i tenen un projecte de depuradora ecològica que és totalment viable i més econòmic que fer la connexió a la depuradora municipal, que no pot absorbir el volum de les urbanitzacions i s'ha d'ampliar”, va dir la regidora de CiU. A més, va recordar que han passat tres plens i no s'ha ratificat, i va preguntar si l'equip de govern “té algun interès perquè el conveni no arribi a bon port”, “o potser no els interessa que estableixi un precedent per a altres urbanitzacions”, va afirmar.

Un problema greu

L'alcaldessa va acusar Cuatrecasas de “desconeixement” i de mentir, i va assegurar que si el secretari municipal determina que el conveni ha de passar pel ple, es farà. “La depuradora actual té emissaris i no ens convenen, i encara menys on està situada, ja que ho emet tot al torrent que separa Santa Maria de Llorell de Martossa”, va dir Saladich en el ple. En aquest torrent, segons va dir l'alcaldessa, també hi aboquen moltes fosses sèptiques, “un problema molt greu que no podem atribuir només a la depuradora de Martossa”. “Ni agafen la porqueria de totes les cases ni funcionen prou bé aquestes depuradores, són més petites del que necessiten”, hi va afegir Saladich, que preveu que aquest any segurament el projecte s'acabarà de redactar. L'alcaldessa va considerar més factible fer una estació de bombament per portar les aigües residuals fins a la depuradora municipal que no pas fer-ne una de nova. “El Consorci de la Costa Brava està amb més disposició de fer una estació de bombament; si fan una depuradora l'hauran de mantenir els veïns i no hi estan disposats”, va afirmar. A més, l'alcaldessa va dir que també s'ha d'ampliar la depuradora municipal, “i el Consorci de la Costa Brava està posant fil a l'agulla, perquè és petita i necessita ampliar-se”. Per altra banda, també va insistir que si es fes una nova depuradora no ho decidirien ni els veïns ni l'Ajuntament, sinó l'ACA i el Consorci de la Costa Brava.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona