Medi ambient

entitats animalistes

Els animalistes titllen Salt de “poble enemic dels animals”

Denuncien que hi ha gossos en situació de maltractament a les Deveses, moltes colònies de gats sense control i lluites de gossos il·legals

Reclamen que s'actualitzi l'ordenança municipal, del 2000

Animalistes de Salt, associació que està en vies de constitució, va presentar ahir un manifest, que té el suport de vuit entitats animalistes gironines més i del grup municipal Canviem Salt, que té com a objectiu que “Salt deixi de ser un poble enemic dels animals”. Van aclarir que no ho deien “per la gent sinó per la deixadesa de l'Ajuntament”.

Segons va explicar la portaveu, Núria Domingo, la seva denúncia se centra en tres punts principals. El primer és la “constatació” que a les hortes de les Deveses hi ha molts animals, sobretot gossos però també un ase i un poni, en situació de maltractament: “Hi ha diversos caçadors que tenen una quinzena de gossos als quals només donen menjar un cop per setmana.”

El segon punt és la falta de control de les nombroses colònies de gats que estan proliferant a la vila. Domingo va afirmar que en tenen comptabilitzades 30 amb una desena de gats cadascuna i que “si no s'ha convertit en un problema de salut pública és per la feina dels voluntaris, que els esterilitzen, pagant-ho de la seva butxaca”. En aquest sentit, els animalistes critiquen que s'hagin imposat multes a alguns voluntaris per haver donat menjar als gats.

El tercer punt principal és que consideren que l'ordenança municipal de control i tinença d'animals està “desfasada”, ja que data de l'any 2000 i, per tant, és anterior a la llei de protecció animal de la Generalitat (2008).

Els signants reclamen, doncs, que s'actualitzi l'ordenança i que es prenguin mesures pels casos de maltractament, i que s'apliqui un pla per regularitzar els nuclis de gats, així com que es reconegui la tasca dels voluntaris.

Lluites de gossos

D'altra banda, els animalistes van explicar que han detectat lluites de gossos il·legals al pla del Socs, les Deveses i el parc Monar. “A la nit se senten els crits i no s'hi acosta ningú a controlar.” Una de les voluntàries, veïna del parc Monar, va explicar que ella n'havia estat testimoni i havia avisat la policia però que no hi havien anat.

Moció en el ple de dilluns que s'aprovarà per unanimitat

El regidor de Canviem Salt, Wilder Palacio, durà el tema al ple de dilluns a través d'una moció, en què s'exposen les demandes dels animalistes i es reclama l'actualització de l'ordenança municipal de control i tinença d'Animals. “Hi ha una desactualització evident entre aquesta ordenança del 2000 i la realitat social d'avui dia”, va remarcar. Segons avança Palacio, s'aprovarà per unanimitat, ja que tots els grups li han transmès que hi votaran a favor.

Palacio, a més, va opinar que “és important una coordinació a nivell comarcal” i, per això, va anunciar que també durà la qüestió al Consell Comarcal del Gironès, del qual és membre.

Un altre aspecte que van reclamar és una millor coordinació de Salt amb l'Ajuntament de Girona a l'hora de gestionar la retirada d'animals morts de la via pública. Van exemplificar-ho en un cas recent d'un gat, mort prop d'una escola, que hi va estar sis dies, fins que un voluntari se'l va endur amb una manta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona