Medi ambient

Medi ambient

Flix indica 5 punts contaminats per Ercros fora de la fàbrica

L'Ajuntament trasllada a l'Agència de Residus de Catalunya els enclavaments on segons extreballadors hi ha enterrats residus tòxics

La comissió de seguiment per la problemàtica ambiental es constituirà dijous que ve

La contaminació del sòl a Flix causada per Ercros podria escampar-se fora dels terrenys del complex industrial de l'empresa electroquímica. Concretament, l'Ajuntament de Flix reclamarà a l'Agència de Residus de Catalunya (ARC) que inspeccione cinc enclavaments. Així ho va acordar ahir la junta de govern municipal, que va decidir enviar dilluns que ve l'informe municipal a l'ARC. “Es tracta de zones externes al recinte industrial on, segons ens han comunicat extreballadors, fa dècades es van abocar residus tòxics”, va explicar ahir l'alcalde de Flix, Marc Mur. Uns residus que estarien enterrats i que l'ARC haurà d'analitzar.

Quatre dels focus que possiblement estiguen contaminats són molt propers a la fàbrica i són propietat d'Ercros, mentre que hi ha un altre enclavament més allunyat, situat a la vora d'un antic abocador municipal. En aquest cas, l'Ajuntament de Flix desconeix, de moment, qui n'és el propietari. L'informe municipal conté les coordenades geogràfiques amb els cinc focus secundaris que Ercros podria haver contaminat; amb tot, l'alcalde de Flix va precisar que els tècnics municipals no tenen eines per comprovar si realment hi ha residus tòxics. “Tenim indicis que són àrees contaminades i enviem l'informe en resposta a la petició que ens va fer l'Agència de Residus”, va dir Mur. En aquest sentit, l'ARC va demanar a Ercros, la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) i els ajuntaments de Flix i Riba-roja d'Ebre que li comuniquessen si tenien constància de focus secundaris contaminats per Ercros. Tant Ercros com la CHE van respondre ja fa setmanes negativament, i l'Ajuntament de Riba-roja d'Ebre també està preparant un informe.

Precisament, els focus de sòl contaminat fora del complex industrial d'Ercros és un dels temes que s'abordaran en la primera reunió de la comissió de seguiment per la problemàtica ambiental de Flix. La comissió, que es constituirà el 26 de gener, està formada per representants de la Generalitat, l'Ajuntament, Ercros i tretze experts independents. Aquest grup de treball es reunirà cada tres mesos i vetllarà per una correcta descontaminació del sòl industrial de Flix, per l'acabament de les obres d'extracció de llots tòxics del pantà i pel futur econòmic del municipi.

LA FRASE

Tenim indicis de cinc possibles focus fora dels terrenys d'Ercros on el sòl podria estar contaminat
Marc Mur
ALCALDE DE FLIX


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona