Medi ambient

Municipal

El Masnou vol obrir el seu nou gran pulmó verd el mes vinent

La finalització de la primera fase d'urbanització del parc Vallmora permetrà que la ciutadania en pugui gaudir properament

Durant aquest any s'acabarà la part de l'espai destinada a una zona d'esbarjo infantil i juvenil

El Masnou vol obrir el parc Vallmora, el que serà el seu nou gran pulmó verd el mes vinent. Aquest anunci arriba després que hagin finalitzat les obres de la primera fase d'urbanització –uns 35.000 m²– de l'espai que vol ser el rovell de l'ou d'aquesta gran zona verda. A grans trets, s'hi han dut a terme els moviments de terres necessaris per atalussar els terrenys i disposar de diverses plataformes situades a diferents nivells, que en permeten la utilització com a espais públics lliures. Per a l'interior del parc, s'ha habilitat tot un sistema de recorreguts per a vianants que garanteix accessos adaptats per a persones amb mobilitat reduïda i que serveixen de suport per al passeig, l'esbarjo i també la pràctica esportiva.

A la cota situada més amunt, s'hi ha disposat una gran plataforma, projectada per albergar grans esdeveniments, que té unes grades construïdes amb elements naturals aprofitant el desnivell natural del terreny i un escenari de fusta. També s'ha realitzat l'enjardinament dels talussos i la plantació d'arbrat amb espècies autòctones adaptades a les condicions de la zona, i així s'aconsegueixen ambients diversos i espais d'ombra a l'estiu. Aquesta primera fase ha tingut un import d'1,2 milions d'euros, aproximadament.

Durant aquest any es farà la segona fase del parc, que consistirà en l'urbanització de 5.000 m² –dins els 35.000 m² de la primera fase–, on s'hi crearan zones de jocs infantils i juvenils per a diverses edats. Aquestes obres tenen un pressupost de més de 476.000 euros. En total, el parc Vallmora té una superfície de 55.000 m², ja que el tercer gran espai del parc és un bosc en el qual hi han col·laborat diversos col·lectius del municipi amb la plantació de prop de 1.200 arbres. Aquesta darrera zona és la que queda més al nord del nou equipament. “La gent té ganes d'utilitzar-lo”, va dir el regidor de Projectes i Obres, Eduard Garcia (CiU), que va comentar que ara s'està cercant una data per a la inauguració oficial. “S'obrirà d'aquí a un mes perquè el parc com a tal pot funcionar independentment dels treballs de la segona fase”, va explicar Garcia.

LA XIFRA

55.000
m² totals
té el parc Vallmora del Masnou, dividits en itineraris per a vianants, una zona de jocs i un bosc.

Un projecte que ve de lluny

Tot i que ara és quan el parc Vallmora comença a ser una realitat, aquest és un projecte que ve de lluny. La urbanització del futur pulmó verd del Masnou, una de les majors reivindicacions veïnals, estava pendent des de l'aprovació del pla general del 1985, en què ja es preveia l'adquisició del sòl com una actuació prioritària. Aleshores es preveia que les obres comencessin en el període comprès entre el 1987 i el 1990. El projecte va quedar aturat i l'entrada del PSC al govern, juntament amb ICV-EUiA i ERC, va suposar un impuls i canvis importants en el projecte, que va ser presentat el 2004, però l'obra va tornar a quedar en via morta. La falta de viabilitat econòmica i diversos problemes tècnics van derivar en un canvi de disseny el 2010. No va ser fins al 2011, amb l'arribada de CiU a l'alcaldia, que el projecte es va reprendre però amb algunes modificacions. Un dels darrers contratemps es va produir amb les obres ja engegades, quan al desembre del 2015 l'empresa encarregada dels treballs va paralitzar les obres al desembre perquè va entrar en liquidació. Després de la represa de l'activitat al primer trimestre del 2016 serà el govern d'ERC i CiU qui el podrà inaugurar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona