Medi ambient

medi ambient

fira de residus

El Fòrum de Gestió de Residus tindrà continuïtat

L'organització valora molt positivament l'esdeveniment, que ha reunit durant tres dies a Girona ponents, tècnics i empreses del sector

L'Ajuntament aposta per canvis progressius a la ciutat

“Hi haurà una segona edició i aquestes setmanes farem una anàlisi en profunditat per decidir la freqüència en què se celebrarà.” La directora de Fira de Girona, Coralí Cunyat, confirmava així que l'Ajuntament de Girona vol repetir i “superar” “l'èxit” del Fòrum Internacional de Gestió de Residus Municipals que durant tres dies s'ha fet en aquest recinte i que ha reunit una mitjana de 400 assistents diaris, i en el marc del qual s'han programat més de seixanta reunions entre assistents i ponents a l'espai de networking Agenda Oberta.

Cunyat va fer una valoració molt positiva de l'esdeveniment, “d'altíssima qualitat” i que ha servit perquè tècnics de les administracions, empresaris del sector i els mateixos ponents poguessin intercanviar experiències sobre la gestió de residus en l'àmbit mundial. “Hem pres nota, hem vist i seguit experiències [...], i que no hi ha un model màgic ni únic. Cada ciutat per les seves característiques fa que es pugui aplicar un model o un altre”, afirmava també el regidor d'Urbanisme, Paisatge i Hàbitat Urbà de l'Ajuntament de Girona, Narcís Sastre, poc abans de manifestar que a la ciutat de Girona també s'estan introduint canvis i que així, de manera progressiva, es continuarà fent. Segons Sastre, els reptes que en aquest àmbit afronta la ciutat són reduir la quota de residus impropis, una feina de pedagogia i informació, i incentivar els ciutadans perquè “facin les coses bé”. Sastre va recordar que el 2014, quan a Girona es van implantar els nous contenidors, la recollida selectiva va augmentar un 28%, però hi va afegir: “No s'acaba aquí, ni de bon tros. Hem de prendre nota dels exemples que han tingut èxit, com els que hem vist al fòrum.”

LES FRASES

Aquesta fira surt amb un segell de qualitat de cinc estrelles
Coralí Cunyat
directora de fira de girona
Hem pres nota, hem vist un seguit d'experiències, i que no hi ha un model màgic ni únic
Narcís Sastre
regidor de medi ambient de l'ajuntament de girona

Quatre experiències més

Entre les quatre ciutats que ahir van presentar la seva experiència en la gestió de residus, hi ha Anvers, on han deixat enrere el porta a porta pel soterrament de contenidors “intel·ligents”, als quals els ciutadans han d'accedir amb una targeta per abocar-hi la brossa degudament identificada. Segons explicaven els seus responsables, això ha permès, per exemple, reduir costos en personal per a la recollida, tenir els carrers més nets i reduir les emissions de gasos provocades pels camions de recollida.

Una altra experiència destacable és la de Sanremo, una ciutat turística del Mediterrani on es fa el porta a porta amb pagament per generació d'envasos i resta. La important presència de turistes a la ciutat i com gestionar la recollida de la brossa el dia que marxen els va fer crear unes “illes ecològiques” a prop de les autopistes on els turistes poden deixar la brossa el dia que marxen en una zona amb compactadors sota el control d'un operari.

Les altres ciutats que ahir van presentar els seus casos van ser Adelaida (Austràlia) i Cardiff.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona