Medi ambient

municipal

Renovaran el pla d'usos de l'estany d'Ivars

Un dels objectius és donar més valor a l'antiga masia de Cal Sinén

El consorci de l'estany d'Ivars i Vila-sana ha acordat renovar el pla d'usos i gestió d'aquest espai natural recuperat, ja que es va fer el 2007 per a un període de cinc anys i ja n'han passat deu. El president del Consell del Pla d'Urgell, Josep Maria Huguet, ha destacat que cal ''revisar'' el document per ''adaptar-lo als nous temps'' i que, per aquest motiu, es parlarà amb el consell assessor, on prenen part tots els agents implicats amb l'estany per abordar aspectes com la caça, la pesca i les activitats econòmiques.

Un dels objectius del consorci és donar ''més valor'' a Cal Sinén, tal com ha dit el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, de manera que s'estudia destinar-hi altres usos que puguin generar ingressos a banda del de punt informatiu. De moment s'està instal·lant un jardí aromàtic a l'entorn i una zona amb taules per prendre-hi alguna beguda.

Reñé ha explicat que quan es va encarar la recuperació de l'estany ja es va fer pensant en el retorn que hi hauria d'haver a la gent, ja fos en concepte del respecte mediambiental i ecològic com també en les possibilitats de generar activitat econòmica. Els responsables del consorci de l'estany consideren que cal “evolucionar” per continuar apostant per la preservació sense la contradicció que s'hi puguin afegir altres aspectes. Un dels motius que obliga a revisar el pla és la ràpida posada en funcionament de l'antiga masia de Cal Sinén, que en un futur serà el centre d'interpretació de l'estany, que estava en ruïnes i ja és una realitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona